Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Bloomberg: Η μεγαλύτερη συγχώνευση της 10ετίας δεν λύνει το τραπεζικό πρόβλημα της Ιταλίας
[Enikonomia]: Bloomberg: Η μεγαλύτερη συγχώνευση της 10ετίας δεν λύνει το τραπεζικό πρόβλημα της Ιταλίας

[Enikonomia]: Bloomberg: Η μεγαλύτερη συγχώνευση της 10ετίας δεν λύνει το τραπεζικό πρόβλημα της Ιταλίας

Σε μια απόφαση – σταθμό που θα οδηγήσει στη μεγαλύτερη συγχώνευση της δεκαετίας στον τραπεζικό κλάδο της Ιταλίας προχώρησαν τα διοικητικά στελέχη του συμβουλίου των Banco Popolare SC και Banca Popolare di Milano Scarl.

Η συμφωνία ανοίγει τον δρόμο για την δημιουργία της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της Ιταλίας, η οποία θα ονομάζεται Banco – BPM.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BPM, Giuseppe Castagna δήλωσε σχετικά: «Κάναμε μια προσπάθεια να αποδείξουμε πως η Ιταλία δεν είναι μια χώρα που χρειάζεται διάσωση, αλλά μια χώρα που μπορεί να σώσει τον εαυτό της».

«Η έγκριση της μεγαλύτερης συγχώνευσης τραπεζών από το 2007 αποτελεί ένα πρώτο βήμα στην διαδικασία εξυγίανσης του τραπεζικού κλάδου της Ιταλίας, που ζητούν διακαώς οι ρυθμιστικές αρχές, οι επενδυτές αλλά και ο πρωθυπουργός της χώρας, Matteo Renzi.

Υπάρχουν ακόμα πολλά εμπόδια στο να προχωρήσουν κι άλλες συγχωνεύσεις προβληματικών πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας.

Η πολιτική, οι αυστηροί κεφαλαιακοί κανόνες και τα τεράστια ποσοστά κόκκινων δανείων στους ισολογισμούς των ιταλικών τραπεζών, ήταν οι λόγοι που οδήγησαν τα ΔΣ των δύο τραπεζών να πουν το Σάββατο το μεγάλο “ναι” στη συγχώνευσή τους, ενώ αυτό ενδέχεται να είναι το μοναδικό τραπεζικό deal προς ώρας», αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα το Bloomberg.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!