Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Άρχισε η επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης
[Enikonomia]: Άρχισε η επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης

[Enikonomia]: Άρχισε η επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης

Ο ιρακινός πρωθυπουργός Χαντεέρ αλ-Αμπάντι γνωστοποίησε την έναρξη των επιχειρήσεων μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματος. «Η ώρα της νίκης έφτασε και οι κινήσεις για την απελευθέρωση της Μοσούλης ξεκίνησαν» είπε στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό Ιρακίγια. «Σήμερα κηρύσσω την έναρξη της νικηφόρας επιχείρησης, που θα σας απελευθερώσει από τη βία και την τρομοκρατία του Νταές» δήλωσε απευθυνόμενος στους κατοίκους της Μοσούλης χρησιμοποιώντας την αραβική ονομασία του Ισλαμικού Κράτους.

Η Μοσούλη είναι η τελευταία μεγάλη πόλη του Ιράκ, η οποία ελέγχεται ακόμη από τους σουνίτες εξτρεμιστές. Ο κυβερνητικός στρατός έχει ήδη απωθήσει τους τζιχαντιστές από άλλες πόλεις όπως το Ραμάντι, τη Φαλούτζα και το Τικρίτ. Το Ισλαμικό Κράτος είχε καταλάβει πριν από δύο χρόνια τη Μοσούλη χωρίς να συναντήσει αξιοσημείωτη αντίσταση από τον ιρακινό στρατό.

Ένα νέο προσφυγικό δράμα προ των πυλών

Εκτιμάται ότι στην πόλη βρίσκονται τώρα 4.000 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Εάν τελικά καταληφθεί η Μοσούλη από τις κυβερνητικές δυνάμεις η τρομοκρατική οργάνωση θα έχει ηττηθεί σε μεγάλο βαθμό στη χώρα. Η επιχείρηση πρόκειται να είναι η μεγαλύτερη επίθεση εναντίον των τζιχαντιστών στο Ιράκ μέχρι σήμερα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!