Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Aπαισιόδοξοι οι εξαγωγείς της Βορείου Ελλάδας
[Enikonomia]: Aπαισιόδοξοι οι εξαγωγείς της Βορείου Ελλάδας

[Enikonomia]: Aπαισιόδοξοι οι εξαγωγείς της Βορείου Ελλάδας

Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και η εταιρία DHL, Μέλος του ΣΕΒΕ, καταρτίζουν για 2η φορά τον δείκτη Trade Confidence Index (TCI) καταγράφοντας τις προσδοκίες των Ελλήνων εξαγωγέων για τις εγχώριες και διεθνείς οικονομικές συνθήκες και τις εγχώριες και διεθνείς πωλήσεις τους για το 2ο εξάμηνο 2016.

Θέμα επικαιρότητας είναι το BREXIT και πώς εκτιμούν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις ότι θα επηρεαστούν το β’ εξάμηνο 2016. Η υλοποίηση του project έγινε από το Ινστιτούτο Εξαγωγικών Ερευνών & Σπουδών (ΙΕΕΣ) του ΣΕΒΕ,με Επιστημονικό Σύμβουλο τον Καθηγητή Ιωάννη Χατζηδημητρίου, Πρόεδρο του Τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων και Διευθυντή του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στις Διεθνείς Επιχειρηματικές Δραστηριότητες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ο δείκτης TCI ΣΕΒΕ – DHL για το 2ο εξάμηνο του 2016 ανήλθε σε 89,7 μονάδες (όπου TCI>100 = αισιοδοξία και TCI

· Εγχώριες Οικονομικές Συνθήκες: Η διαρκώς αυξανόμενη αβεβαιότητα, η εφαρμοζόμενη φορολογική πολιτική αλλά και οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση των δομικών αλλαγών που θα προσελκύσουν τις απαραίτητες επενδύσεις για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας οδηγούν την πλειοψηφία των εξαγωγικών επιχειρήσεων να δηλώνει πως αναμένει επιδείνωση των εγχώριων οικονομικών συνθηκών το 2ο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!