Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Αθήνα καθυστερεί την έκδοση ομολόγου
[Enikonomia]: Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Αθήνα καθυστερεί την έκδοση ομολόγου

[Enikonomia]: Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Αθήνα καθυστερεί την έκδοση ομολόγου

Στην αναζήτηση του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος η Κυβέρνηση αναβάλει από ημέρα σε μέρα την δοκιμαστική έκδοση ομολόγου που έχει προγραμματιστεί να γίνει κάποια στιγμή μετά την δεύτερη αξιολόγηση.

Το έντονο ενδιαφέρον που έδειξαν και συνεχίζουν να επιδεικνύουν οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές και η συνεχής διολίσθηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων δείχνουν έδειξαν και χθες ότι όσο περνούν οι μέρες συνεχίζουν να βελτιώνονται.

Χθες το πρωί η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έφτασε ακόμη στο 5,17% από το 5,35% που διαπραγματεύονταν την προηγούμενη εβδομάδα.
Το διετές έντοκο του δημοσίου βρίσκονταν στο 3,5% από 3,8% που βρίσκονταν την προηγούμενη εβδομάδα. Στελέχη της αγοράς εκτιμούσαν χθες ότι αν η έκδοση ενός πενταετούς ομολόγου για 4 δις ευρώ ανακοινώνονταν χθες και θα ολοκληρώνονταν σήμερα η Ελλάδα θα μπορούσε να πετύχει επιτόκιο από 4,40 μέχρι και 4,50% δηλαδή είναι αρκετά χαμηλότερα από το 4,95% που είχε πετύχει η αρχική έκδοση του ομολόγου του 2014.

Η προοπτική όμως περαιτέρω καλυτέρευσης των όρων φαίνεται να διτηρεί την στάση αναμονής από την Κυβέρνηση που δεν αναμένεται ούτε και σήμερα να κάνει ανακοίνωση για έκδοση ομολόγου.

Οι εξηγήσεις που δόθηκαν ανεπίσημα ότι αναμένεται μια καλύτερη διατύπωση της μη βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους από την έκθεση του ΔΝΤ που θα περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα που θα εγκριθεί κατ αρχήν για την Ελλάδα την Πέμπτη έχει μια βάση αλήθειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!