Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Elle]: Ο άγνωστος εχθρός της σιλουέτας σας
[Elle]: Ο άγνωστος εχθρός της σιλουέτας σας

[Elle]: Ο άγνωστος εχθρός της σιλουέτας σας

Μήπως όσο κι αν προσέχετε τη διατροφή σας, ο δείκτης της ζυγαριάς σας δεν λέει να κατεβεί; Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει έναν από τους πιθανούς ενόχους…

Αν πασχίζετε εδώ και καιρό να χάσετε κιλά αλλά χωρίς επιτυχία, ίσως να μη φταίει ό,τι βάζετε στο πιάτο σας ή το γεγονός πως δεν ασκείστε αρκετά, αλλά το στρες. Γιατί σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Molecular Psychiatry, όταν αυτό χτυπάει κόκκινο το σώμα μας συμπεριφέρεται σαν να το τρέφουμε με junk food ακόμα και αν εμείς το έχουμε ρίξει… στις σαλάτες και τα σμούθι.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες ζήτησαν από 58 γυναίκες να καταναλώσουν ένα γεύμα πλούσιο σε κορεσμένα λίπη (τα «κακά» λίπη, π.χ. αυτά που βρίσκονται στο κόκκινο κρέας, τα οποία έχουν συνδεθεί με προβλήματα υγείας). Δύο εβδομάδες αργότερα, το ίδιο δείγμα εθελοντριών απόλαυσαν ένα γεύμα χαμηλό σε κορεσμένα λιπαρά αλλά όμοιο με το προηγούμενο όσον αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του – τον αριθμό των θερμίδων, το είδος των τροφών που περιείχε, τις ποσότητες λίπους (πολυακόρεστου και μονοακόρεστου), υδατάνθρακα και πρωτεΐνης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ELLE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!