Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ξεκίνησε στην Βενεζουέλα η απαλλοτρίωση όσων αρτοποιείων δεν τηρούν τις ποσοστώσεις άρτου
[Ελεύθερος Τύπος]: Ξεκίνησε στην Βενεζουέλα η απαλλοτρίωση όσων αρτοποιείων δεν τηρούν τις ποσοστώσεις άρτου

[Ελεύθερος Τύπος]: Ξεκίνησε στην Βενεζουέλα η απαλλοτρίωση όσων αρτοποιείων δεν τηρούν τις ποσοστώσεις άρτου


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο επονομαζόμενος «πόλεμος του ψωμιού» στη Βενεζουέλα, καθώς η κυβέρνηση του Νικολά Μαδούρο άρχισε να υλοποιεί τις προειδοποιήσεις της για… απαλλοτριώσεις αρτοποιείων όσων επαγγελματιών δεν τηρούν  τις ποσοστώσεις άρτου.

Υπό τηλεοπτική κάλυψη, άνδρες της Εθνικής Επιτροπής Δίκαιων Τιμών επέδραμαν την περασμένη εβδομάδα σε αρτοποιεία και κατηγόρησαν ορισμένους ιδιοκτήτες ότι φυλάνε, τα λιγοστά πια σακιά με αλεύρι (εισάγεται από την κυβέρνηση), προσθέτοντας ότι το επιδοτούμενο αλεύρι θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για την Παρασκευή άρτου υπό διατίμηση, και όχι για ακριβότερα κρουασάν και άλλα γλυκίσματα. Σημειώνεται ότι στη χώρα ο πληθωρισμός έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Associated Press, σε μια από αυτές τις περιπτώσεις, η κυβέρνηση ανακοίνωσε στον Πορτογάλο ιδιοκτήτη του αρτοποιείου ότι κατάσχει το κατάστημά του για 90 ημέρες, και παραδίδει τον έλεγχο σε επιτροπή της γειτονιάς του για τη διακίνηση αγαθών.

«Αυτή η ομάδα των αχρείων με πέταξε έξω», δήλωσε ο 52χρος μετανάστης από την Πορτογαλία Εντουάρντο Ντος Σάντος, προσθέτοντας ότι φοβάται για τη ζωή του υπενθυμίζοντας το βίαιο τρόπο που εκδιώχθηκε από το κατάστημα όπου ξεκίνησε ως ταπεινός υπάλληλος πωλήσεων. «Κάποιος άρπαξε από μένα τα κλειδιά του καταστήματος, και είπε ‘’φύγε από εδώ’’» δήλωσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!