Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ξεκινά νέο «Εξοικονομώ κατ οίκον» για 40.000 νοικοκυριά
[Ελεύθερος Τύπος]: Ξεκινά νέο «Εξοικονομώ κατ οίκον» για 40.000 νοικοκυριά

[Ελεύθερος Τύπος]: Ξεκινά νέο «Εξοικονομώ κατ οίκον» για 40.000 νοικοκυριά

Περί τα 40.000 νοικοκυριά θα μπορέσουν να ενταχθούν στο «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ». Το πρόγραμμα, ύψους 300 εκατ. ευρώ, θα τρέξει το χρονικό διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, όπως κοινοποίησε ο γενικός γραμματέας Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Παναγιώτης Κορκολής, στο πλαίσιο ημερίδας με τίτλο: «Κυκλική Οικονομία: Δημιουργώντας Αξία».

Από εκεί και πέρα, για την εξοικονόμηση ενέργειας στον τομέα της βιομηχανίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το αντίστοιχο πρόγραμμα, σύμφωνα πάντα με τον κ. Κορκολή, θα προκηρυχθεί μέσα στο 2018. Τα διαθέσιμα κεφάλαια γι’ αυτό ανέρχονται σε 100-200 εκατ. ευρώ, ποσό στο οποίο αναμένεται να προστεθούν επιπλέον 100 εκατ. ευρώ, ετησίως, από το 2019. Οσο, δε, αφορά στα δημόσια κτίρια (σχολεία, νοσοκομεία κ.λπ.), θα υπάρξουν δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από πόρους του ΕΣΠΑ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, η συμβολή της οποίας έχει εξασφαλιστεί, κατά το γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Χαρακτηριστικά

Στο πλαίσιο του προγράμματος, προβλέπεται ο συνδυασμός επιχορήγησης-άτοκου δανείου, ενώ η υποβολή των σχετικών αιτήσεων θα πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Ειδικότερα, οι επιλέξιμες δαπάνες (αντικατάσταση κουφωμάτων και συστημάτων σκίασης, τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος των κτιρίων, αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού κ.λπ.) θα επιδοτηθούν σε ποσοστό που αγγίζει το 70% του κόστους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!