Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Wall Streel Journal: Αυτή είναι η πρόταση του ESM για το ελληνικό χρέος
[Ελεύθερος Τύπος]: Wall Streel Journal: Αυτή είναι η πρόταση του ESM για το ελληνικό χρέος

[Ελεύθερος Τύπος]: Wall Streel Journal: Αυτή είναι η πρόταση του ESM για το ελληνικό χρέος

ΣΤΟ 155% ΤΟΥ ΑΕΠ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ 2060

Την πρόταση του ESM προς τους δανειστές για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους αποκάλυψε η Wall Street Journal.

Πρόκειται για έκθεση έξι σελίδων, με ημερομηνία 25 Νοεμβρίου, το οποίο συνέταξε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας. Σε αυτή αναφέρονται μέτρα τα οποία μπορούν να ληφθούν τα επόμενα χρόνια και να μειώσουν το χρέος της χώρας.

Οι προτάσεις του ESM περιλαμβάνουν επιμήκυνση ορισμένων δανείων στήριξης και «πάγωμα» κάποιων επιτοκίων, ώστε να προστατευθεί ο ελληνικός προϋπολογισμός από τον κίνδυνο μελλοντικών αυξήσεων στους τόκους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις λοιπόν, τα παραπάνω θα συμβάλουν σε μακροπρόθεσμο επίπεδο,  αφού θα μειωθεί το ελληνικό χρέος σε ποσοστό επί του ΑΕΠ κατά 21,8% μέχρι το 2060. Δηλαδή από το 176,9% του ΑΕΠ που είναι σήμερα, θα μειωθεί βάσει των εκτιμήσεων του ESM στο 155,1% του ΑΕΠ

«Το εν λόγω έγγραφο είναι μια μελέτη, χωρίς ακόμα να έχει την έγκριση των Υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. Η έκθεση αυτή έρχεται ως απάντηση στην εντολή που έλαβε ο Μηχανισμός στις 25 Μαΐου, ώστε να εργαστεί μεσοπρόθεσμα σε ένα πρώτο πακέτο μέτρων ώστε να βελτιωθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους», ανέφερε εκπρόσωπος του ESM, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!