Κυριακή, 23 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Οδηγούμε τους μουσικούς στην ένδεια – Κάναμε το Ηρώδειο κέντρο διασκέδασης
[Ελεύθερος Τύπος]: Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Οδηγούμε τους μουσικούς στην ένδεια – Κάναμε το Ηρώδειο κέντρο διασκέδασης

[Ελεύθερος Τύπος]: Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Οδηγούμε τους μουσικούς στην ένδεια – Κάναμε το Ηρώδειο κέντρο διασκέδασης


Το βαρύ κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή ο κ. Θέμης Μουμουλίδης με την οποία ζητά την μείωση του ΦΠΑ για τις συναυλίες-μουσικές εκδηλώσεις.

Ο βουλευτής του κυβερνητικού κόμματος υποστηρίζει ότι η διπλή αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 24% με αποφάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει οδηγήσει τους μουσικούς στην «ένδεια και την ανεργία» και έχει μετατρέψει το Μέγαρο Μουσικής και το Ηρώδειο σε «πολυτελή νυχτερινά κέντρα διασκέδασης».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για τα περίφημα αντίμετρα στην Βουλή απέκλεισε εμμέσως την μείωση του ΦΠΑ υποστηρίζοντας ότι αυτή δεν θα μεταφραστεί σε μείωση τιμών για τον καταναλωτή.

«Η διαδοχική αύξηση του ΦΠΑ στις συναυλίες από 13% σε 23% το 2015 και σε 24% από το καλοκαίρι του 2016, καθιστά τις συναυλίες και κάθε είδους ζωντανή εμφάνιση ( live) είδος πολυτελείας , οδηγώντας τους συνθέτες , τους μουσικούς ,τους ερμηνευτές αλλά και μια σειρά παράλληλων επαγγελμάτων (διευθυντές ήχου, ηλεκτρολόγοι, φροντιστές κ.λ.π.) στην ένδεια και την ανεργία αφού πλέον η παραγωγή συναυλιών καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη και οικονομικά ασύμφορη» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μουμουλίδης για να προσθέσει «Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Ηρώδειο και κάθε θέατρο χειμερινό ή θερινό, θεωρούνται πλέον χώροι διασκέδασης και όχι χώροι καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας, αφού ταυτίζονται με τα πολυτελή νυχτερινά καταστήματα διασκέδασης».

Αναλυτικά η ερώτηση έχει ως εξής:

«Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών
ΘΕΜΑ : Η αύξηση του ΦΠΑ στις συναυλίες στο 24%, είναι καταστροφική για την ελληνική μουσική και τους ΄Ελληνες δημιουργούς και καλλιτέχνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!