Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 11 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: «Βόμβες» Ερντογάν για Θράκη και συνθήκη Λωζάννης μπροστά στον Παυλόπουλο
[Ελεύθερος Τύπος]: «Βόμβες» Ερντογάν για Θράκη και συνθήκη Λωζάννης μπροστά στον Παυλόπουλο

[Ελεύθερος Τύπος]: «Βόμβες» Ερντογάν για Θράκη και συνθήκη Λωζάννης μπροστά στον Παυλόπουλο

Ο Ερντογάν δεν παρέκκλινε ούτε στο ελάχιστο από αυτό που είχε παρουσιάσει στην πρόσφατη συνέντευξή του και προκάλεσε με τις απαιτήσεις του κατά την συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο Τούρκος Πρόεδρος απαντώντας στον Προκόπη Παυλόπουλο παρέμεινε στην ίδια προκλητική στάση λέγοντας: «Είναι μεγάλη ευχαριστηση που πραγματοποιώ την πρώτη επίσκεψη σε επίπεδο προέδρου μετά από 65 χρόνια. Επιθυμώ να αποτελέσει η επίσκεψη ένα νέο σημείο καμπής στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Διατυπώσατε αλήθειες και πραγματικότητες ανοιχτά και ξεκάθαρα, θα κάνω το ίδιο κι εγώ. Κυρίως στο θέμα της Συνθήκης της Λωζάνης νομίζω ότι υπάρχουν ακόμη κάποιες εκκρεμότητες και κάποια θέματα που δεν κατανοούνται σωστά. Δεν υπεγράφη μόνο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Μεσα στο διάστημα αυτό των 94 χρονων ξαναοικοδομείται ο πλανήτης μας, άλλαξαν πολλά πραγματα ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα στο διαστημα αυτό. Είπατε ότι στη Συνθήκη της Λωζάνης χαρακτηρίζεται μουσουλμανική η μειονότητα στην Ελλάδα, αλλά ταυτοχρονα στο ευρωπαικό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπάρχει αναφορά στη λέξη τουρκική. Πρέπει να αξιολογήσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων εκεί. Μπορουμε να απαντήσουμε στο ερώτημα αν μπορούν να ασκήσουν τη θρησκεία τους βάσει της συνθήκες της Λωζάνης; Στην Τουρκία ο Πατριάρχης δεν είναι διορισμένος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!