Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: «Βόμβα» Τσακαλώτου: Το 2015 προσπαθήσαμε να απειλήσουμε με Grexit
[Ελεύθερος Τύπος]: «Βόμβα» Τσακαλώτου: Το 2015 προσπαθήσαμε να απειλήσουμε με Grexit

[Ελεύθερος Τύπος]: «Βόμβα» Τσακαλώτου: Το 2015 προσπαθήσαμε να απειλήσουμε με Grexit

«Προσπαθήσαμε να απειλήσουμε με Grexit ενώ υπήρχαν μέλη της Ευρωζώνης που το 2015 ήθελαν την Ελλάδα εκτός ευρώ», παραδέχθηκε χθες από την Γαλλία ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μιλώντας σε φοιτητές του ιδρύματος Sciences Po στο Παρίσι σε σεμινάριο για τα αποτελέσματα της ελληνικής κρίσης, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η συζήτηση για το χρέος πρέπει να ανοίξει μοιραία, αφού δεν μπορεί η βόρεια Ευρώπη να απολαμβάνει χαμηλά επιτόκια και ο Νότος μόνιμα υψηλά. «Το σύστημα αυτό δεν είναι βιώσιμο και θεωρώ βέβαιο ότι θα επανέλθουμε μακροπρόθεσμα στο θέμα», είπε.

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση του 2015, για την οποία έγιναν πολλές ερωτήσεις, παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση τότε συνθηκολόγησε και πήγε σε συμβιβασμό. Παραδέχθηκε επίσης ότι η κατάσταση κρίσης που βρέθηκε το καλοκαίρι του 2015 προήλθε από μια κακή εκτίμηση της κατάστασης.

«Ημαστε λιγότερο δυνατοί από όσο νομίζαμε», είπε, για να συνεχίσει λέγοντας ότι η ελληνική πλευρά πίστευε ότι μπορούσε να πιέσει με την απειλή εξόδου από το ευρώ ενώ υπήρχαν μέλη της Ενωσης που επιθυμούσαν αυτή την έξοδο.

Πάντως κάλυψε απολύτως τον προκάτοχό του κ. Γιάνη Βαρουφάκη τονίζοντας ότι δεν ήταν θέμα ενός υπουργού αλλά κακής εκτίμησης μιας κατάστασης.

Υπερεκτίμηση

Ενα δεύτερο λάθος που παραδέχθηκε για την περίοδο που ακολούθησε ήταν η υπερεκτίμηση της δύναμης που είχε το κράτος να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα διαφθοράς και φοροδιαφυγής που είχαν φέρει τη χώρα στην κατάσταση της κρίσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!