Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: «Βόμβα» για τον τουρισμό οι εκλογές στις 7 Ιουλίου
[Ελεύθερος Τύπος]: «Βόμβα» για τον τουρισμό οι εκλογές στις 7 Ιουλίου

[Ελεύθερος Τύπος]: «Βόμβα» για τον τουρισμό οι εκλογές στις 7 Ιουλίου

Η ανάσχεση των κρατήσεων από το εξωτερικό, ακυρώσεις κυρίως Ελλήνων που είχαν προγραμματίσει διακοπές το πρώτο 15μερο του Ιουλίου και αμφιβολίες για τη διενέργεια κρατήσεων την τελευταία στιγμή αποτελούν τα κυρίαρχα του κάδρου του ελληνικού τουρισμού την περίοδο των εκλογών.

Είναι κοινός τόπος ότι η διαδικασία των εκλογών ειδικά σε χώρες όπως η Ελλάδα για αρκετούς ξένους αποτελεί ένα γριφώδες γεγονός, πόσω μάλλον όταν αυτές συμβαίνουν στις 7 Ιουλίου, ημερομηνία που αποτελεί την αφετηρία για το full της τουριστικής σεζόν. Οπως επισημαίνουν οι ειδικοί του τουρισμού, οι πρόωρες εκλογές και η παράταση της προεκλογικής περιόδου έχουν ήδη φέρει αρνητικές επιπτώσεις στον κλάδο με ακυρώσεις και συγκράτηση στον ρυθμό των κρατήσεων.

Οπως διαπιστώνεται, το πρόβλημα των ακυρώσεων έχει να κάνει σε μεγαλύτερο ποσοστό κυρίως με τους Ελληνες τουρίστες. Ενα άλλο ανησυχητικό φαινόμενο εδράζεται στην υστέρηση που παρατηρείται στη ροή κρατήσεων από το εξωτερικό λόγω εκλογών, όπως επισημαίνουν φορείς του κλάδου.

«Αιμοδότης»

Η συμβολή του ελληνικού τουρισμού ήταν σημαντική στην τήρηση των δημοσιονομικών στόχων. Στην περαιτέρω αύξηση των φετινών εισπράξεων από ξένους τουρίστες σε συνδυασμό με την ενίσχυση της εσωτερικής ζήτησης είχε εναποθέσει τις ελπίδες του και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για να ρεφάρουν τις απώλειες στα δημόσια ταμεία από τα χαμηλά έσοδα λόγω των μειώσεων ΦΠΑ.

Τώρα οι ξενοδόχοι ξαναζούν το προεκλογικό καυτό καλοκαίρι του 2015 με αρνητικές και αλυσιδωτές αντιδράσεις σε πολλούς τομείς της οικονομίας που σχετίζονται είτε άμεσα είτε έμμεσα με τον τουριστικό τομέα.

Κατά ριπάς…

Οι Ελληνες δεν τολμούν να κάνουν κρατήσεις, με την αβεβαιότητα των εκλογών, επισημαίνει ο κ. Δημήτρης Πολλάλης, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Λακωνίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!