Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Βίντεο-ντοκουμέντο: Οι ΗΠΑ ενοχοποιούν το Ιράν για την επίθεση στον κόλπο του Ομάν
[Ελεύθερος Τύπος]: Βίντεο-ντοκουμέντο: Οι ΗΠΑ ενοχοποιούν το Ιράν για την επίθεση στον κόλπο του Ομάν

[Ελεύθερος Τύπος]: Βίντεο-ντοκουμέντο: Οι ΗΠΑ ενοχοποιούν το Ιράν για την επίθεση στον κόλπο του Ομάν

Βίντεο ντοκουμέντο έδωσαν στη δημοσιότητα οι αμερικανικές αρχές, υποστηρίζοντας ότι σ’ αυτό απεικονίζονται Ιρανοί να επιχειρούν σε ένα από τα δύο τάνκερ που δέχτηκαν επίθεση στον κόλπο του Ομάν.

Οι Αμερικανοί επιμένουν πως η Τεχεράνη βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις στα Στενά του Ορμούζ και σύμφωνα με το βίντεο, Ιρανοί κομάντος αφαιρούν από το τάνκερ Kokuka Courageous νάρκη που δεν είχε εκραγεί.

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο που λένε ότι εικονίζει στελέχη των Φρουρών της Επανάστασης, επίλεκτου σώματος των ένοπλων δυνάμεων του Ιράν, καθώς προσεγγίζουν το ένα από τα δύο δεξαμενόπλοια που δέχθηκαν επίθεση χθες στον Κόλπο του Ομάν και κατόπιν αφαιρούν μια μαγνητική νάρκη που δεν είχε εκραγεί από το πλευρό του κύτους του τάνκερ, καθώς και μια φωτογραφία που εικονίζει τη νάρκη πάνω στο πλοίο πριν απομακρυνθεί.

Οι ΗΠΑ και το Ιράν «δείχνουν» με το δάχτυλο ο ένας τον άλλο για τη χθεσινή επίθεση με τορπίλες σε δύο πετρελαιοφόρα στον Κόλπο του Ομάν, ένα νορβηγικό κι ένα ιαπωνικό.

Το σημείο βρίσκεται έξω από τα Στενά του Ορμούζ, από όπου διέρχεται το 35% του θαλάσσιου εμπορίου πετρελαίου παγκοσμίως, με κύριο προορισμό τις δυτικές αγορές. Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα καθώς τα πληρώματα εγκατέλειψαν έγκαιρα τα πλοία – ένα εκ των οποίων βυθίστηκε (το νορβηγικής ιδιοκτησίας «Front Altair», που μετέφερε νάφθα στην Ταϊβάν).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!