Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Βάζουν ρότα για αύξηση ναύλων
[Ελεύθερος Τύπος]: Βάζουν ρότα για αύξηση ναύλων

[Ελεύθερος Τύπος]: Βάζουν ρότα για αύξηση ναύλων


Πιθανή αύξηση κατά 3 περίπου ευρώ στις τιμές των εισιτηρίων έρχεται από τα νέα περιβαλλοντικά μέτρα που επεξεργάζεται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Ναυτιλίας (ΙΜΟ). Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας Μιχάλη Σακέλλη, μιλώντας σε ημερίδα στα Χανιά για το Ακτοπλοϊκό Δίκτυο, το κόστος από τα νέα μέτρα υπολογίζεται στα 82 εκατομμύρια ετησίως με πιθανή αύξηση στο 27% του μέσου ναύλου, της τιμής δηλαδή του εισιτηρίου, με την αναμενόμενη δαπάνη ανά επιβάτη να αγγίζει τα 5,4 ευρώ από τη δαπάνη 2,2 ευρώ που είναι σήμερα.

Η συζήτηση στην ειδική επιτροπή θα ξεκινήσει τέλη του Οκτώβρη και θα συνεχιστεί και τον Νοέμβρη και αφορά σχεδιαστικές αλλαγές στα πλοία της ακτοπλοΐας που θα επηρεάσουν και την ταχύτητά τους, άρα και τα δρομολόγια που μέχρι τώρα πραγματοποιούνται.

Στοχοποίηση της ναυτιλίας «βλέπει» πίσω από αυτές τις αποφάσεις ο κ. Σακέλλης, υποστηρίζοντας πως «επιθυμούμε να τονίσουμε ότι λαμβάνουν χώρα συζητήσεις κατά τις οποίες η ναυτιλία αδίκως ενοχοποιείται/ στοχοποιείται για τις περιβαλλοντικές της επιδόσεις, λαμβανομένου υπόψη ότι οι θαλάσσιες μεταφορές συμβάλλουν μόλις κατά 20% στις παγκόσμιες εκπομπές GHG παρά το γεγονός ότι ο κύριος όγκος (90%) του διεθνούς εμπορίου μεταφέρεται διά θαλάσσης, επίσης ότι η ναυτιλία υιοθετεί περιβαλλοντικές ωφέλιμες πολιτικές και λειτουργεί κάτω από ένα αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!