Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Βαστσικόφσκι:Προς όφελος της Πολωνίας η παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε.
[Ελεύθερος Τύπος]: Βαστσικόφσκι:Προς όφελος της Πολωνίας η παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε.

[Ελεύθερος Τύπος]: Βαστσικόφσκι:Προς όφελος της Πολωνίας η παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε.


Η παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ και η συνεισφορά της στον προϋπολογισμό του μπλοκ για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα είναι προς το συμφέρον της Πολωνίας, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Rzeczpospolita επικαλούμενη δηλώσεις του Πολωνού υπουργού Εξωτερικών Βίτολτ Βαστσικόφσκι.
«Είναι προς το συμφέρον μας να παραμείνει η Βρετανία μέλος της ΕΕ για όσο μεγαλύτερο διάστημα είναι δυνατό και να καταβάλλει τις εισφορές της για όσο περισσότερο χρόνο γίνεται».«Το Brexit δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί πριν από τα επόμενα 2-3 χρόνια. Αν, δηλαδή, πραγματοποιηθεί ποτέ», δήλωσε στην εφημερίδα ο πολωνός ΥΠΕΞ.«Μέσα στην επόμενη τριετία δεν είναι ανάγκη να αντιμετωπίζουμε τη Βρετανία σαν παιδί με ειδικές ανάγκες, το οποίο στιγματίζεται και περιθωριοποιείται».

Στις αρχές του μήνα, ο αναπληρωτής του Βαστσικόφσκι είχε δηλώσει ότι η Βρετανία θα πρέπει να συνεχίσει να συνεισφέρει στον προϋπολογισμό της ΕΕ μέχρι το τέλος της τρέχουσας δημοσιονομικής περιόδου το 2020 έπειτα από το δημοψήφισμα για το Brexit.
Ο Βαστσικόφσκι δήλωσε ακόμη ότι, αν ήταν στη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, «δεν θα τολμούσε» να επιδιώξει δεύτερη θητεία σε αυτό το αξίωμα χωρίς την υποστήριξη από την κυβέρνηση της Πολωνίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!