Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Βαρβιτσιώτης στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής: Να σταματήσει η κατρακύλα της χώρας με το προσφυγικό
[Ελεύθερος Τύπος]: Βαρβιτσιώτης στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής: Να σταματήσει η κατρακύλα της χώρας με το προσφυγικό

[Ελεύθερος Τύπος]: Βαρβιτσιώτης στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής: Να σταματήσει η κατρακύλα της χώρας με το προσφυγικό

Τον προβληματισμό του για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τη συνταγματική αναθεώρηση η κυβέρνηση εκφράζει ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Ν.Δ., Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής. Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό τονίζει ότι «είναι καιρός να σταματήσει η διεθνής “κατρακύλα” της αξιοπιστίας της χώρας μας γύρω από αυτό το ζήτημα».

Ξεκινά η διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος. Πώς την κρίνετε;

Η ανάγκη για την αναθεώρηση του Συντάγματος δεν προήλθε σήμερα, αλλά υπαγορεύεται έντονα από την έναρξη της κρίσης. Γι’ αυτό και η αλλαγή του καταστατικού μας χάρτη οφείλει, πάνω απ’ όλα, να απαντά σε ό,τι μας οδήγησε σε αυτήν. Να αποτρέπει τα λάθη που έγιναν και να κινητροδοτεί για αυτά που δεν έγιναν. Να προστατεύει από υπερβάσεις του εθνικού προϋπολογισμού, από πολιτικές δημοσίων ελλειμμάτων, από μετάθεση δαπανών στις επόμενες γενεές, από υποθήκευση του μέλλοντός μας. Και να ενθαρρύνει την ανάπτυξη στρατηγικών επενδύσεων, την τόνωση της επιχειρηματικότητας, την ενίσχυση της ιδιωτικής οικονομίας, τη διασφάλιση της ατομικής περιουσίας.

Προβληματίζομαι βαθύτατα που ένα τόσο σοβαρό ζήτημα η κυβέρνηση δεν το αντιμετωπίζει ως ιστορική ευκαιρία, αλλά ως ευκαιριακό όφελος. Το πρόβλημα στη χώρα δεν το έφερε ο μη διαχωρισμός κράτους και Εκκλησίας. Το έφεραν οι λανθασμένες πολιτικές. Και αν πρέπει να βγει ένα μήνυμα διεθνώς από την όλη διαδικασία, είναι αυτό της Ελλάδας που ξέρει και μπορεί να αναγνωρίζει τα λάθη της και να τα διορθώνει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!