Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Τζανακόπουλος: Ακόμα και αν συμφωνηθεί πλεόνασμα 3,5% για το 2019, μπορεί ν’αλλάξει
[Ελεύθερος Τύπος]: Τζανακόπουλος: Ακόμα και αν συμφωνηθεί πλεόνασμα 3,5% για το 2019, μπορεί ν’αλλάξει

[Ελεύθερος Τύπος]: Τζανακόπουλος: Ακόμα και αν συμφωνηθεί πλεόνασμα 3,5% για το 2019, μπορεί ν’αλλάξει


Δεν πρόκειται να συμφωνηθούν πρόσθετα μέτρα για το 2018, όπως διαμήνυσε το μεσημέρι της Τρίτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ωστόσο, άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να συμφωνήσει η Αθήνα σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για το 2019, επιχειρώντας ταυτόχρονα να υποβαθμίσει το θέμα.

«Ακόμα και αν ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα λέει ότι το 2019 θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%, τίποτα δεν εμποδίζει, τη στιγμή που θα ληφθούν τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, να απομειωθούν και οι στόχοι των μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων, σε ό,τι αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα» είπε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε επίσης ότι «τα μεσοπρόθεσμα προγράμματα αναθεωρούνται πάρα πολύ συχνά, δύο φορές το χρόνο» και πρόσθεσε ότι «πρόκειται για μία ανοιχτή διαπραγμάτευση που θα κλείσει όταν ληφθούν οι συγκεκριμένες αποφάσεις για τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για το χρέος» δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!