Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
9 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
6 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: «Τσουνάμι» οι αιτήσεις και οι αγωγές για τα αναδρομικά
[Ελεύθερος Τύπος]: «Τσουνάμι» οι αιτήσεις και οι αγωγές για τα αναδρομικά

[Ελεύθερος Τύπος]: «Τσουνάμι» οι αιτήσεις και οι αγωγές για τα αναδρομικά

Ασταμάτητο είναι το κύμα αγωγών από τους συνταξιούχους κατά του Δημοσίου για αναδρομικά παράνομων μειώσεων που ξεκινούν από 2.118 ευρώ και ξεπερνούν τις 20.000 ευρώ.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν πίσω τις μειώσεις δύο νόμων του 2012 (του 4051 και του 4093) που το Συμβούλιο της Επικρατείας τις έβγαλε αντισυνταγματικές τον Ιούνιο του 2015 και «διέταξε» την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να τις διακόψει από εκεί και μετά.

Ο κάθε συνταξιούχος διεκδικεί αναδρομικά από Δώρα κύριας και επικουρικής και αν παίρνει σύνταξη ή άθροισμα συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ, διεκδικεί και επιστροφή παράνομων μειώσεων που τις έχει από το 2013 μέχρι και σήμερα.
Το Γενικό Λογιστήριο αποτυπώνει το συνολικό κόστος των αναδρομικών που απορρέουν από τις αποφάσεις των δικαστηρίων οι οποίες βγαίνουν σύμφωνα με το «γράμμα» του ΣτΕ διατάσσοντας τον ΕΦΚΑ και το Δημόσιο να γυρίσουν πίσω τα λεφτά.

Σκέψεις

Υπάρχουν σκέψεις σε υπηρεσιακό επίπεδο, επί του παρόντος, για την ανάγκη μιας συνολικής ρύθμισης στο θέμα, ώστε να δοθεί σε βάθος χρόνου το ποσό των αναδρομικών, αφού έτσι κι αλλιώς το επιδικάζουν τα δικαστήρια και οι εφέσεις δεν θα έχουν αλλαγή της κατάστασης.

Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι το κόστος των επιστροφών είναι μεγάλο και από εκεί που ο ΣΎΡΙΖΑ παρίστανε τον προστάτη του λαού που τον έπνιξαν οι προηγούμενοι στα μνημόνια, τώρα που ήρθε η ώρα των αναδρομικών από τις παράνομες μειώσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων, παίζει το παιχνίδι των καθυστερήσεων για να περάσει ο λογαριασμός στην επόμενη κυβέρνηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!