Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Τσίπρας σε Ερντογάν: Να χτίσουμε γέφυρες και όχι να υψώσουμε τείχη
[Ελεύθερος Τύπος]: Τσίπρας σε Ερντογάν: Να χτίσουμε γέφυρες και όχι να υψώσουμε τείχη

[Ελεύθερος Τύπος]: Τσίπρας σε Ερντογάν: Να χτίσουμε γέφυρες και όχι να υψώσουμε τείχη

Ο Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον Ταγίπ Ερντογάν του τόνισε πως θα πρέπει να υπάρχει αλληλοσεβασμός αλλά και σεβασμός στις διεθνείς συνθήκες.

«Σας καλωσορίζω ξανά στην Ελλάδα, είναι σημαντικό για πρώτη φορά έρχεστε ως πρόεδρος της Τουρκίας. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι δική μου επιθυμία είναι οι σχέσεις των δύο χωρών να βρίσκονται σε ένα κλίμα συνεννόησης και καλής γειτονίας, πιστεύω βαθιά στη φιλία των λαών μας και άλλωστε ως Πρωθυπουργός το έχω αποδείξει. Ιδιαίτερα σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές στην περιοχή μας, πιστέυω ότι ευθύνη μας είναι να οικοδομήσουμε τη συνεννόηση και το διάλογο για να βρουμε λύση σε σύνθετα προβλήματα και σε σύνθετες προκλήσεις.

Ιστορική δεν είναι μόνο η επίσκεψη αλλά και η πρόσκληση – Στόχος να χτίσουμε γέφυρες μεταξύ μας και όχι να υψώσουμε τείχη. Ελπίζω πως αυτός είναι και ο δικός σας σκοπός – Για να χτίσουμε γέφυρες πρέπει να τις χτίσουμε σε σταθερά θεμέλια και αυτά είναι ο αλλησεβασμός, ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο στις διεθνείς συνθήκες και στην εδαφική ακεραιοτητα των χωρών. Διαφορές ανάμεσα στις δύο χώρες υπήρχαν πάντα, αυτό που έχει σημασία είναι να ψαχνουμε να βρουμε συγκλίσεις αλλά και τις διαφωνίες μας να τις διατυπώνουμε χωρίς προκλήσεις με σεβασμό στην άλλη απόψη».

Ο Ερντογάν απαντώντας ήταν πιο μαλακός σε σχέση με αυτά που είπε στον κ. Παυλόπουλο αλλά έθεσε πάλι θέμα τουρκικής μειονότητας στην Θράκη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!