Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Τσέλικ: Αν οι διαπραγματεύσεις ήταν αντικειμενικές η Τουρκία θα ήταν μέλος της Ε.Ε
[Ελεύθερος Τύπος]: Τσέλικ: Αν οι διαπραγματεύσεις ήταν αντικειμενικές η Τουρκία θα ήταν μέλος της Ε.Ε

[Ελεύθερος Τύπος]: Τσέλικ: Αν οι διαπραγματεύσεις ήταν αντικειμενικές η Τουρκία θα ήταν μέλος της Ε.Ε


Η Τουρκία θα ήταν ήδη μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις διεξάγονταν με «αντικειμενικό» τρόπο από την ευρωπαϊκή πλευρά, υποστήριξε σήμερα ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εμέρ Τσελίκ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις Βρυξέλλες.

Η χώρα είναι επισήμως υποψήφια προς ένταξη από το 1987, όμως οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν το 2005 και προχωρούν με αργούς ρυθμούς. Επιβραδύνθηκαν ακόμη περισσότερο μετά το κύμα των εκκαθαρίσεων στην Τουρκία με αφορμή το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου.

«Αν υπήρχαν αντικειμενικές, δίκαιες διαπραγματεύσεις (…) τότε δεν θα υπήρχε λόγος να μην είναι σήμερα η Τουρκία πλήρες μέλος» της ΕΕ, είπε ο Τούρκος υπουργός.

Ο Τσελίκ επέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επειδή την περασμένη εβδομάδα πρότεινε το «προσωρινό πάγωμα» της ενταξιακής διαδικασίας.

Το κείμενο που ψήφισαν οι ευρωβουλευτές, το οποίο δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα, «είναι το πιο άδικο ψήφισμα στην ιστορία» είπε ο Τσελίκ, υποστηρίζοντας ότι οι Ευρωπαίοι δεν στάθηκαν αλληλέγγυοι απέναντι στην Τουρκία κατά την περίοδο του πραξικοπήματος.

«Η Τουρκία είναι μια μεγάλη χώρα, μια θαυμάσια χώρα και ο λαός αυτής της χώρας ζει μέσα στον πλουραλισμό, υπερασπίζεται τη δημοκρατία. Σας παρακαλώ, προσπαθήστε να μας καταλάβετε», συνέχισε.

Ο Τσελίκ θα συναντηθεί αύριο στις Βρυξέλλες με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς και τους Επιτρόπους που χειρίζονται τα θέματα της μετανάστευσης και της ασφάλειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!