Σάββατο, 29 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Την δέσμευση της αντιπολίτευσης για τα μέτρα της συμφωνίας ζητά το ΔΝΤ
[Ελεύθερος Τύπος]: Την δέσμευση της αντιπολίτευσης για τα μέτρα της συμφωνίας ζητά το ΔΝΤ

[Ελεύθερος Τύπος]: Την δέσμευση της αντιπολίτευσης για τα μέτρα της συμφωνίας ζητά το ΔΝΤ

Το αποκάλυψε ο Σαπέν

Την δέσμευση και της αντιπολίτευσης για το περιεχόμενο της συμφωνίας που θα αφορά την περίοδο μετά το 2019 και την εφαρμογή των δημοσιονομικών μέτρων για τη διασφάλιση πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ ετησίως ζητά το ΔΝΤ.

Αυτό αποκάλυψε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν εκφράζοντας την αντίθεση και την απορία του για την συγκεκριμένη απαίτηση: «Φανταστείτε να ζητούσαν από εμάς τους Γάλλους τη δέσμευση της αντιπολίτευσης για ένα θέμα. Δεν μπορούμε να ζητήσουμε από τη σημερινή κυβέρνηση στην Ελλάδα να επιδιώξει τις εγγυήσεις της αντιπολίτευσης, την οποία φυσικά και δεν θέλει να τη δει να γίνεται κυβέρνηση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα προειδοποίησε ότι θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, κυρίως το ΔΝΤ, γιατί η περαιτέρω καθυστέρηση του προγράμματος θα έχει επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία, αλλά και για τους εταίρους, οι οποίοι θα κληθούν να διασώσουν τη χώρα.

Στις Βρυξέλλες μέχρι και την Πέμπτη θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών για την επίτευξη συμφωνίας στα δύσκολα ζητήματα, που είναι οι συντάξεις και η αγορά εργασίας. Δεν υπάρχει δεσμευτικός χρονικός στόχος, αλλά άτυπος, που είναι η επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο στο επόμενο Εurogroup, στις 7 Απριλίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!