Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Θρίλερ ενόψει Eurogroup: Πρόταση ESM για χρέος και ο ρόλος-«γρίφος» του ΔΝΤ
[Ελεύθερος Τύπος]: Θρίλερ ενόψει Eurogroup: Πρόταση ESM για χρέος και ο ρόλος-«γρίφος» του ΔΝΤ

[Ελεύθερος Τύπος]: Θρίλερ ενόψει Eurogroup: Πρόταση ESM για χρέος και ο ρόλος-«γρίφος» του ΔΝΤ

Πυρετώδεις οι διεργασίες σε όλα τα επίπεδα

Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες όσον αφορά στο ελληνικό ζήτημα με αφορμή το Eurogroup της Δευτέρας. Αναμφίβολα μονοπωλεί το ενδιαφέρον με τη συνεδρίαση της 5ης Δεκεμβρίου να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την πορεία της Ελλάδας.

Το ESM σύμφωνα με τη Wall Street Journal έκανε τις προτάσεις του που περιλαμβάνουν επιμήκυνση ορισμένων δανείων στήριξης και «πάγωμα» κάποιων επιτοκίων, ώστε να προστατευθεί ο ελληνικός προϋπολογισμός από τον κίνδυνο μελλοντικών αυξήσεων στους τόκους. Το Βερολίνο με τη σειρά του αναφέρει ότι για το πρωτογενές πλεόνασμα υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις, ενώ Ευρωπαίος αξιωματούχος τονίζει ότι στο Eurogroup της Δευτέρας δεν θα υπάρχει κάποια συμφωνία με τις εξελίξεις να τοποθετούνται χρονικά ως το τέλος του χρόνου.

Τέλος γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ ότι αναφέρει ότι οι Βρυξέλλες θα μπορούσαν να αποδεχθούν μείωση του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα, στο πεδίο του 2% του ΑΕΠ, μετά το 201, καθώς η συγκεκριμένη χρονιά είναι προεκλογική.

«Υπάρχουν σταθερές συμφωνίες για το πρωτογενές πλεόνασμα»

Το κρίσιμο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου πλησιάζει, το γερμανικό υπουργείο των Οικονομικών παρακολουθεί τις διεργασίες σε όλα τα επίπεδα χωρίς ωστόσο να θέλει να προκαταλάβει το αποτέλεσμα, ούτε να εκφράσει προσδοκίες, όπως έγινε σαφές στο σημερινό μπρίφινγκ και παρά την επιμονή των δημοσιογράφων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!