Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: «Θωρακίζουν» Αττική και νησιά οι άνδρες της ΟΠΚΕ
[Ελεύθερος Τύπος]: «Θωρακίζουν» Αττική και νησιά οι άνδρες της ΟΠΚΕ

[Ελεύθερος Τύπος]: «Θωρακίζουν» Αττική και νησιά οι άνδρες της ΟΠΚΕ


Οι ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) μπαίνουν μπροστά από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. στη μάχη κατά του εγκλήματος στην Αττική αλλά και στα επιβαρυμένα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Πρόκειται για ομάδες αστυνομικών με βαρύ εξοπλισμό, οι οποίες θα πολλαπλασιαστούν και θα αποκτήσουν διευρυμένο ρόλο στην αστυνόμευση. Hδη έχουν εκπαιδευτεί το τελευταίο διάστημα 68 άνδρες που είναι έτοιμοι να αναλάβουν δράση, ενώ θα ακολουθήσει εκπαίδευση για ακόμα 50 αστυνομικούς. Αυτό σημαίνει ότι στις 24 ομάδες που υπάρχουν σήμερα στην Αττική θα προστεθούν τουλάχιστον ακόμα 10.

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΛ.ΑΣ. έχει παραλάβει 16 εντυπωσιακά ημιθωρακισμένα τζιπάκια (Toyota Land Cruiser, 4200cc V6) με αλεξίσφαιρα τζάμια. Τα οχήματα αυτά φέρουν προστασία για σφαίρες των 7,62 χιλιοστών και έχουν τροποποιηθεί για να ενταχθούν στο δυναμικό της Αστυνομίας. Τα τζιπάκια πριν παραληφθούν από τη χώρα μας χρησιμοποιούνταν, σύμφωνα με πληροφορίες, σε συνοδείες διπλωματών στο Κόσοβο, στο πλαίσιο της μη στρατιωτικής αποστολής της Ευρωπαϊκής Eνωσης στην περιοχή (Eulex Κόσοβο). Αρχικά είχαν παραχωρηθεί στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας και στη συνέχεια κατέληξαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Για περίπου δύο χρόνια ήταν παροπλισμένα σε εγκαταστάσεις της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!