Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Θύρα 7: 38 χρόνια μετά την τραγωδία και το έγκλημα μένει ατιμώρητο
[Ελεύθερος Τύπος]: Θύρα 7: 38 χρόνια μετά την τραγωδία και το έγκλημα μένει ατιμώρητο

[Ελεύθερος Τύπος]: Θύρα 7: 38 χρόνια μετά την τραγωδία και το έγκλημα μένει ατιμώρητο

«Το παιδί Νίκο; Πού είναι ο Πέτρος μου; Είχα αργήσει να ανέβω στο σπίτι γιατί είχα συναντήσει έναν φίλο μου κάτω από την πολυκατοικία και μου έλεγε τα άσχημα νέα. Η μάνα μου κατέβηκε τρέχοντας από τις σκάλες, ήταν άσπρη σαν το πανί και με έσφιξε στην αγκαλιά της όσο ποτέ άλλοτε. Έκανα χρόνια να την πείσω να ξαναπάω στο γήπεδο».

Ο Πέτρος ήταν τυχερός, όμως εκείνο το τραγικό απόγευμα, της 8ης Φεβρουαρίου του 1981, 21 άλλα παιδιά έπεφταν μέσα στην θύρα 7 θύματα της μεγαλύτερης τραγωδίας που έχει ζήσει η Ελλάδα στα γήπεδα.

38 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το έγκλημα που ποτέ δεν τιμωρήθηκε! 37 χρόνια από την ημέρα που ο θρίαμβος μετατράπηκε σε θρήνο και από όταν το «Θρύλε Θεέ μου Ολυμπιακέ» θα συνοδεύεται αιώνια από το σπαρακτικό «Αδέρφια, ζείτε εσείς μας οδηγείτε».

Ο Πέτρος είναι σήμερα 47 ετών και όσες φορές και αν έχουμε συζητήσει για το συγκεκριμένο θέμα πάντα είναι κουμπωμένος και λέει ελάχιστα πράγματα. Από τότε κάθε χρόνο δίνει το παρών στο ετήσιο μνημόσυνο που κάνει ο Ολυμπιακός για τα θύματα της θύρας 7 και βροντοφωνάζει και αυτός το… Αθάνατος σε κάθε όνομα που ακούγεται. Δεν θέλει όμως να μιλάει, θα ήθελε και να μην θυμάται αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει όσα χρόνια και αν περάσουν…

Για το ET Magazine του EleftherosTypos.gr τον είχαμε ρωτήσει για εκείνο το απόγευμα και το πότε κατάλαβε το τι είχε συμβεί: «Πριν φτάσω στο σπίτι μου στην Καλλιθέα δεν ήξερα τίποτα. Ούτε εγώ, ούτε και ο πατέρας μου που είχαμε πάει μαζί στο γήπεδο δεν καταλάβαμε ότι συνέβαινε κάτι κακό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!