Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Θεσμοί και έσοδα δείχνουν νέα μέτρα
[Ελεύθερος Τύπος]: Θεσμοί και έσοδα δείχνουν νέα μέτρα

[Ελεύθερος Τύπος]: Θεσμοί και έσοδα δείχνουν νέα μέτρα

Νέα μέτρα ακόμη και για το 2018 προμηνύουν οι δηλώσεις της ηγεσίας των θεσμών περίπου ένα μήνα πριν ξεκινήσει η τρίτη αξιολόγηση, δίνοντας ραντεβού για το πρώτο τρίμηνο του επόμενου χρόνου όπου θα συζητηθούν το τέλος του τρίτου προγράμματος, το χρέος και η επόμενη μέρα.

Μέχρι και τα μέσα της εβδομάδας είχαμε την έμμεση παραδοχή κυβερνητικού αξιωματούχου για τα νέα μέτρα, μέσω της ομολογίας ότι η Ελλάδα είναι δεσμευμένη στην επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ και όλα θα συζητηθούν κατά την τρίτη αξιολόγηση.

Την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, απαντώντας στην ίδια ερώτηση, τόνισε ότι το Ταμείο δεν ζητά νέα μέτρα, αλλά παραδέχθηκε ότι ούτε οι καταστάσεις ούτε και το ελληνικό πρόγραμμα είναι στατικά. Με τον τρόπο αυτό ούτε και αυτός απέκλεισε νέα μέτρα.

Μια άλλη εκδοχή έδωσε ο Γάλλος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, όταν κλήθηκε να απαντήσει την Παρασκευή στην ερώτηση για το αν η Ελλάδα θα χρειαστεί νέα μέτρα για το 2018. Απάντησε διπλωματικά: «Τον Οκτώβριο θα πάρουμε τα δελτία δημοσιονομικής πορείας και προοπτικών (EDP) όλων των χωρών και τότε θα έχουμε εικόνα. Μέχρι τότε πιστεύω ότι η Ελλάδα θα έχει υιοθετήσει όλα τα απαραίτητα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα».

Καμπανάκι

Το ενδεχόμενο νέων μέτρων γίνεται πιο ορατό από την πορεία των εσόδων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!