Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 3 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Η μη θεραπεία της ψωρίασης οδηγεί σε ψυχολογική κατάπτωση
[Ελεύθερος Τύπος]: Η μη θεραπεία της ψωρίασης οδηγεί σε ψυχολογική κατάπτωση

[Ελεύθερος Τύπος]: Η μη θεραπεία της ψωρίασης οδηγεί σε ψυχολογική κατάπτωση

Στη µεγαλύτερη διεθνή έρευνα που έχει διεξαχθεί ως σήµερα, σε περισσότερους από 8.300 ασθενείς, αναφέρεται ότι πάνω από τους µι- σούς (57%) δεν επιτυγχάνουν καθαρό δέρµα, µε την πλειοψηφία αυτών να λαµβάνει την καθιερωµένη θεραπεία.

Και σαν να µην έφτανε αυτό, στην πλειονότητά τους (84%), οι ασθενείς υφίστανται διακρίσεις και περιθωριοποίηση, ενώ περισσότεροι από το ένα τρίτο των ασθενών (38%) δηλώνουν ότι αντιµετωπίζουν ψυχολογικά προβλήµατα εξαιτίας της ψωρίασης, σύµφωνα µε την έρευνα που παρουσιάστηκε στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ακαδηµίας ∆ερµατολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV).

«Κάθε ασθενής δικαιούται την ευκαιρία να αποκτήσει καθαρό δέρµα, αλλά η εν λόγω έρευνα αποκαλύπτει ότι σε πολλούς ασθενείς δεν παρέχεται αυτή η δυνατότητα», δήλωσε ο Vasant Narasimhan, Παγκόσµιος Επικεφαλής Ανάπτυξης Φαρµά- κου και ∆ιευθυντής Ιατρικού Τµήµατος της Novartis. «Η Novartis υποστηρίζει την απόφαση του Παγκόσµιου Οργανισµού Υγείας να αναδειχθεί η ψωρίαση σε παγκόσµια προτεραιότητα στον τοµέα της Υγείας και να βοηθηθούν οι ασθενείς να ξεπεράσουν τις αποκαρδιωτικές σωµατικές, κοινωνικές και ψυχολογικές προκλήσεις που θέτει η εν λόγω ασθένεια».

Η έρευνα

Περισσότερα από 8.300 άτοµα από 31 χώρες συµµετείχαν στην έρευνα, στόχος της οποίας ήταν η καλύτερη κατανόηση των αντιλήψεων των ασθενών για το καθαρό δέρµα και, το σηµαντικότερο, τον αντίκτυπο της µη επίτευξης αυτού του στόχου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!