Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Θάφτηκαν στο χιόνι οι σκηνές των προσφύγων στα hot spot
[Ελεύθερος Τύπος]: Θάφτηκαν στο χιόνι οι σκηνές των προσφύγων στα hot spot

[Ελεύθερος Τύπος]: Θάφτηκαν στο χιόνι οι σκηνές των προσφύγων στα hot spot

Στον πάγο… και η ευαισθησία της αριστερής κυβέρνησης

Ο χιονιάς έκανε εξαιρετικά σκληρή –έως απάνθρωπη– τη διαβίωση για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε απλές σκηνές στο Κέντρο της Πέτρας Ολύμπου στην Πιερία. Ο γραμματέας της ΜΚΟ Collective Calling, Paul Carr, ανάρτησε στον λογαριασμό του στο twitter φωτογραφίες με την κατάσταση στο Κέντρο.

Σε αυτές, οι σκηνές των προσφύγων είναι στην κυριολεξία καλυμμένες από το χιόνι λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει όλη την Ελλάδα. «Προσευχηθείτε για τους πρόσφυγες εδώ στην Ελλάδα. Ξυπνήσαμε κάτω από ένα στρώμα χιονιού και συνεχίζει να ρίχνει», έγραψε στην πρώτη του ανάρτηση ο Carr και συνέχισε με πολλές ακόμα στις οποίες ανέβαζε εικόνες της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στον καταυλισμό.

Μετά τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα, οι τοπικοί φορείς κινητοποιήθηκαν και μετέφεραν τους ανθρώπους στις παλιές εγκαταστάσεις του Ψυχιατρείου της Πέτρας Ολύμπου και άρχισαν να μεταφέρουν θερμάστρες και ό,τι μπορούσε να χρησιμεύσει για να ζεσταθούν οι παγωμένοι πρόσφυγες. Στη συνέχεια, η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ μίσθωσε τρία λεωφορεία για να μεταφέρει τους 240 πρόσφυγες στο Βαγιοχώρι.

Υπενθυμίζεται ότι από το καλοκαίρι ο κ. Μουζάλας έλεγε ότι υπήρχε σχέδιο για το «ξεχειμώνιασμα» των προσφύγων και αντικατάσταση των σκηνών από οικίσκους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!