Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Θα το παλέψουμε, είπε ο Τσακαλώτος για το χρέος – Διέψευσε τα περί 4ου Μνημονίου
[Ελεύθερος Τύπος]: Θα το παλέψουμε, είπε ο Τσακαλώτος για το χρέος – Διέψευσε τα περί 4ου Μνημονίου

[Ελεύθερος Τύπος]: Θα το παλέψουμε, είπε ο Τσακαλώτος για το χρέος – Διέψευσε τα περί 4ου Μνημονίου


Αρκετά «κουμπωμένος» και χωρίς διάθεση για πολλά λόγια εμφανίστηκε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας σχετικά με την επίτευξη συμφωνίας για το ελληνικό χρέος.

Αν και διαβεβαίωσε πως «γίνονται συζητήσεις και υπάρχουν πολλοί παίκτες που δουλεύουν γι’ αυτή τη λύση», δεν έδειξε τον συνήθη ενθουσιασμό για την υλοποίηση των βραχυπρόθεσμων μέτρων από τους δανειστές, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, όπως προσδοκά το Μέγαρο Μαξίμου. «Θα δούμε πως θα πάει αυτή η συζήτηση και έχουμε κάθε λόγο να το παλέψουμε και να είναι ρίσκο προς το καλύτερο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, έκανε λόγο για «αυτοεκπληρούμενη προφητεία», στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (QE), ενώ εξέφρασε αμφιβολίες για τη λύση στο ελληνικό χρέος.

Παράλληλα ο υπουργός, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή για τον προϋπολογισμό, διέψευσε και τις εκτιμήσεις που φέρουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να ζητά και τέταρτο Μνημόνιο, προκειμένου να συμμετέχει στο πρόγραμμα, τονίζοντας ότι οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από το αν θα ακολουθήσει στο υπάρχον πρόγραμμα.

«Αν δεν πάρουμε το QE θα είναι σαν αυτοεκπληρούμενη προφητεία» δήλωσε ο κ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!