Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Θα γκρεμιστεί τελικά το σπίτι του Χίτλερ στην Αυστρία
[Ελεύθερος Τύπος]: Θα γκρεμιστεί τελικά το σπίτι του Χίτλερ στην Αυστρία

[Ελεύθερος Τύπος]: Θα γκρεμιστεί τελικά το σπίτι του Χίτλερ στην Αυστρία


Το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε ο Αδόλφος Χίτλερ θα κατεδαφιστεί τελικά, προκειμένου να μην γίνει επίκεντρο του ενδιαφέροντος των νεοναζί.

Το ζήτημα για το τι θα απογίνει ο πρώην ξενώνας έχει αποτελέσει αντικείμενο διαμάχης στην Αυστρία, καθώς κάποιοι ήταν υπέρ της κατεδάφισης και άλλοι ήθελαν να χρησιμοποιηθεί με άλλον τρόπο το κτίριο.

Το θέμα περιέπλεξε περισσότερο η άρνηση της ιδιοκτήτριας να το πουλήσει. Ομως, ο υπουργός Εσωτερικών Βόλφγκανγκ Σομπότκα ανακοίνωσε ότι μία επιτροπή εμπειρογνωμώνων αποφάσισε ότι το σπίτι πρέπει να κατεδαφιστεί, σύμφωνα με την εφημερίδα Die Presse.

Ενα νέο κτίριο το οποίο θα ανεγερθεί στο ίδιο σημείο, θα χρησιμοποιηθεί για διοικητικούς ή φιλανθρωπικούς σκοπούς, ανέφερε το δημοσίευμα.

Επί χρόνια, το σπίτι αποτελούσε αντικείμενο νομικής διαμάχης ανάμεσα στην ιδιοκτήτρια και την κυβέρνηση, που το νοίκιαζε από το 1972 και τώρα πληρώνει περίπου 4.800 ευρώ ενοίκιο. Ομως, η ιδιοκτήτρια επανειλημμένα αρνούνταν να πουλήσει στην κυβέρνηση το τριώροφο σπίτι στο Μπραουνάου αμ Ιν.

Τώρα, το αυστριακό κοινοβούλιο θα περάσει νομοσχέδιο, που θα επιτρέπει στην κυβέρνηση να κατασχέσει το οίκημα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!