Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Τι θα αλλάξει στη ζωή των Ελλήνων της Βρετανίας με άτακτο Brexit
[Ελεύθερος Τύπος]: Τι θα αλλάξει στη ζωή των Ελλήνων της Βρετανίας με άτακτο Brexit

[Ελεύθερος Τύπος]: Τι θα αλλάξει στη ζωή των Ελλήνων της Βρετανίας με άτακτο Brexit

Σε επτά σημεία-κλειδιά πρέπει να εστιάσουν οι επιχειρήσεις στα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατά την προετοιμασία τους για το Brexit, σύμφωνα με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ).

Σύσταση του ίδιου προς τις επιχειρήσεις είναι να… ανεβάσουν στροφές, δεδομένου ότι έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρηση (μεσάνυχτα 29ης Μαρτίου 2019) του Ηνωμένου Βασιλείου (Η.Β.). Αναλυτικά, τα επτά σημεία είναι τα εξής:

1. Η προετοιμασία

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις οφείλουν να λάβουν τις αναγκαίες αποφάσεις και να ολοκληρώσουν τις απαιτούμενες διοικητικές πράξεις πριν από την 30ή Μαρτίου, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν διαταραχές.

2. Ευθύνες στην αλυσίδα εφοδιασμού

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ε.Ε., οι επιχειρήσεις έχουν διαφορετικές ευθύνες, ανάλογα με τη θέση τους στην αλυσίδα εφοδιασμού (π.χ. κατασκευαστής, εισαγωγέας, έμπορος χονδρικής πώλησης κ.λπ.). Συνεπώς, όσες παραλαμβάνουν προϊόντα από το Η.Β. πρέπει να αξιολογήσουν τις ευθύνες τους βάσει της παραπάνω νομοθεσίας.

3. Πιστοποιητικά, άδειες και εγκρίσεις

Πρέπει να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για τη μεταφορά στην Ε.Ε.-27 των πιστοποιητικών, αδειών ή εγκρίσεων που έχουν εκδοθεί στο Η.Β. ή να αποκτηθούν νέες.

4. Τελωνεία, ΦΠΑ και ειδικοί φόροι κατανάλωσης

Οσες επιχειρήσεις έχουν εμπορικές συναλλαγές με εταιρίες στο Η.Β. οφείλουν να εξοικειωθούν με τις διαδικασίες και τους κανόνες της Ε.Ε. που θα ισχύουν μετά το Brexit, ιδίως αν μέχρι στιγμής είχαν μικρή ή καθόλου πείρα στις εμπορικές συναλλαγές με τρίτες χώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!