Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Τελικά μόνο 530 είναι οι… «χιλιάδες προσλήψεις» στο ΕΣΥ
[Ελεύθερος Τύπος]: Τελικά μόνο 530 είναι οι… «χιλιάδες προσλήψεις» στο ΕΣΥ

[Ελεύθερος Τύπος]: Τελικά μόνο 530 είναι οι… «χιλιάδες προσλήψεις» στο ΕΣΥ

Οι υποσχέσεις τις κυβέρνησης και η αλήθεια για τα νοσοκομεία

Οι δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις που έχει εξαγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ ουκ ολίγες φορές τα σχεδόν δύο χρόνια που κυβερνά τη χώρα συνοψίζονται σε καμιά 500αριά άτομα μόνιμο προσωπικό που έχουν τελικά τοποθετηθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, και μάλιστα από προκήρυξη που εκκρεμούσε πριν από το 2015. Η κυβέρνηση, μετά από πολλές εξαγγελίες για στήριξη του χώρου της Υγείας, κατέληξε στη φετινή ΔΕΘ, διά στόματος του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να μιλά για 10.000 προσλήψεις στην Υγεία, αριθμός εντελώς εξωπραγματικός σύμφωνα με τους ειδικούς του χώρου.

Σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, σε χθεσινή του συνέντευξη εμφανίστηκε πιο φειδωλός στις δηλώσεις του, λέγοντας στην ουσία πως κλείνει αυτή η πρώτη δέσμη προσλήψεων -τονίζοντας παράλληλα τη μεγάλη δυσκολία υλοποίησής της- ενώ προχωρά ακόμη μια δέσμη μέσω ΑΣΕΠ, συνολικά 2.800 εργαζομένων.

Το χρονικό

Τα μεγαλόπνοα σχέδια της κυβέρνησης ξεκινούν με τον τέως υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος στις προγραμματικές του δηλώσεις στη Βουλή είχε πει ότι «αιμοδοτούν το ΕΣΥ με 1.000 γιατρούς διάφορων ειδικοτήτων το πρώτο τετράμηνο του 2015», ενώ είχε τονίσει πως «προσδοκούμε το υπουργείο Υγείας να έχει προτεραιότητα και σημαντικό μερίδιο νέων προσλήψεων από τις συνολικά 11.500 προσλήψεις που προβλέπονται για το έτος 2015».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!