Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 13 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ταλαιπωρία δίχως τέλος στο «κοινωνικό μέρισμα» για χιλιάδες δικαιούχους
[Ελεύθερος Τύπος]: Ταλαιπωρία δίχως τέλος στο «κοινωνικό μέρισμα» για χιλιάδες δικαιούχους

[Ελεύθερος Τύπος]: Ταλαιπωρία δίχως τέλος στο «κοινωνικό μέρισμα» για χιλιάδες δικαιούχους

Χιλιάδες οικονομικά αδύναμοι πολίτες που έχουν υποβάλει αιτήσεις για να εισπράξουν το κοινωνικό μέρισμα εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται άδικα καθώς δεν αναγνωρίζονται ως δικαιούχοι της συγκεκριμένης εισοδηματικής ενίσχυσης εξαιτίας ενός «τεχνικού προβλήματος» στα μηχανογραφικά συστήματα της ΗΔΙΚΑ και της ΑΑΔΕ, μέσω των οποίων διενεργείται η επεξεργασία των στοιχείων των υποβαλλόμενων αιτήσεων.

Λόγω του προβλήματος αυτού, οι αιτήσεις των συγκεκριμένων δικαιούχων απορρίπτονται με το «αιτιολογικό» ότι δεν ήταν μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας την τελευταία πενταετία.

Ειδικότερα, τα μηχανογραφικά συστήματα εμφανίζουν τους συγκεκριμένους πολίτες ως μη μόνιμους κατοίκους Ελλάδας την τελευταία πενταετία, παρά το γεγονός ότι πέρυσι τους αναγνώριζαν κανονικά με αυτή την ιδιότητα και οι ίδιοι είχαν εισπράξει κανονικά το «κοινωνικό μέρισμα »! Το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί ακόμη και σε δικαιούχους οι οποίοι δεν έχουν καν αλλάξει διεύθυνση κατοικίας.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν είχε επιλυθεί ούτε χθες, παρά τις υποσχέσεις της διοίκησης της ΗΔΙΚΑ, με συνέπεια πολλοί από τους δικαιούχους αυτούς να βρίσκονται σε απόγνωση. Ηδη οι συγκεκριμένοι πολίτες, εξαιτίας του άλυτου «τεχνικού προβλήματος», δεν θα προλάβουν να εισπράξουν το «μέρισμα» μεθαύριο Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, που είναι ημέρα πληρωμής για όσους έχουν υποβάλει εγκριθείσες αιτήσεις μέχρι χθες, 11 Δεκεμβρίου.

Κι αυτό διότι δεν κατέστη δυνατό μέχρι χθες να γίνουν αποδεκτές οι αρχικές αιτήσεις τους, ενώ ταυτόχρονα τα χρονοδιαγράμματα που καθορίστηκαν από το υπουργείο Οικονομικών προβλέπουν πληρωμή του «μερίσματος» μεθαύριο, μόνο για τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν μέχρι και χθες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!