Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Στουρνάρας: «Πρέπει να κλείσει η συμφωνία ως το τέλος του έτους»
[Ελεύθερος Τύπος]: Στουρνάρας: «Πρέπει να κλείσει η συμφωνία ως το τέλος του έτους»

[Ελεύθερος Τύπος]: Στουρνάρας: «Πρέπει να κλείσει η συμφωνία ως το τέλος του έτους»


Την ανάγκη να κλείσει η συμφωνία με τους πιστωτές τόσο για την αξιολόγηση όσο και για το χρέος ως το τέλος τους έτους ώστε να διατηρηθεί το ανοδικό μομέντουμ που καταγράφεται στη χώρα από το καλοκαίρι και έπειτα, υπογράμμισε ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Στουρνάρας. 

Μιλώντας από το βήμα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο κ. Στουρνάρας ζήτησε τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τους δανειστές να προχωρήσουν τη συμφωνία, συμπεριλαμβανομένου και ενός οδικού χάρτη με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, την οποία θεωρεί κρίσιμη για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είπε πως είναι ορατή η έξοδος από την κρίση και η επιστροφή στην ανάπτυξη, αλλά προειδοποίησε πως ελλοχεύουν κίνδυνοι.

Μάλιστα θέλοντας να δείξει πως η εμπιστοσύνη ανακάμπτει ανέφερε πως στο διάστημα που μεσολάβησε από τη συμφωνία του Αυγούστου 2015 έχουν επιστρέψει καταθέσεις 6,5 δις ευρώ στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Στην ίδια βάση υπογράμμισε πως οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έχουν επιστρέψει στα επίπεδα του Οκτωβρίου 2014 και η καμπύλη επιτοκίων είναι θετική κάτι που δείχνει πως οι επενδυτές δεν βλέπουν βραχυπρόθεσμους κινδύνους για την ελληνική οικονομία. Ο κ. Στουρνάρας εκτίμησε πως ο πληθωρισμός θα περάσει σε θετικό έδαφος στο τέλος του 2016, ότι η ανεργία θα συνεχίσει να αποκλιμακώνεται και πως ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα θα επιτευχθεί άνετα το 2016.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!