Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Στον ΟΗΕ οι παραβιάσεις της Τουρκίας στην Κύπρο – Επιστολή της Λευκωσίας
[Ελεύθερος Τύπος]: Στον ΟΗΕ οι παραβιάσεις της Τουρκίας στην Κύπρο – Επιστολή της Λευκωσίας

[Ελεύθερος Τύπος]: Στον ΟΗΕ οι παραβιάσεις της Τουρκίας στην Κύπρο – Επιστολή της Λευκωσίας

Η Κύπρος καταγγέλλει με επιστολή της στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ τις τουρκικές παραβιάσεις στον FIR Λευκωσίας και την παράνομη χρήση των κλειστών λιμένων και αερολιμένων στα Κατεχόμενα από την Τουρκία, τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

Στην επιστολή επισυνάπτονται τέσσερα έγγραφα με καταγραφή των παραβιάσεων. Εστάλη στις 10 Ιουνίου και κυκλοφόρησε την Τετάρτη ως επίσημο έγγραφο της Γενικής Συνέλευσης και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Αυτή η επίμονη πολιτική παραβίασης του διεθνούς δικαίου και παραβίασης των διεθνών κανόνων και κανονισμών, αποτελεί διαρκή απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια, επιδρά αρνητικά στην περιφερειακή σταθερότητα, διακυβεύει την ασφάλεια της διεθνούς πολιτικής αεροπορίας, δημιουργεί δυσκολίες στην εναέρια κυκλοφορία στην Κύπρο και εμποδίζει τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος για την διεξαγωγή της κυπριακής ειρηνευτικής διαδικασίας», αναφέρει η επιστολή της Πόλυ Ιωάννου, εκπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ.

Παράλληλα υπογραμμίζει πως η Τουρκία εξακολουθεί να παρενοχλεί συστηματικά πολιτικά και στρατιωτικά αεροσκάφη εντός της περιοχής πληροφοριών πτήσεων Λευκωσίας μέσω ραδιοφωνικών κλήσεων, ενώ κατά την ίδια περίοδο το καθεστώς που εγκαθιδρύθηκε από την κατοχική δύναμη στην περιοχή της Κύπρου την οποία κατέχει παράνομα, εξέδωσε δύο ανακοινώσεις προς τους αεροναυτιλομένους σχετικά με ασκήσεις που διεξήγαγε η τουρκική Πολεμική Αεροπορία. Επιπλέον, τα τουρκικά εμπορικά αεροσκάφη χρησιμοποιούν συστηματικά τον αερολιμένα Τύμπου, ο οποίος εξακολουθεί να λειτουργεί παράνομα μετά το κλείσιμο από την κυπριακή κυβέρνηση όλων των λιμένων εισόδου στις περιοχές όπου δεν ασκεί αποτελεσματικό έλεγχο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!