Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Στον «κουμπαρά» του αποθεματικού ψάχνουν χρήματα για τις συντάξεις του ΙΚΑ
[Ελεύθερος Τύπος]: Στον «κουμπαρά» του αποθεματικού ψάχνουν χρήματα για τις συντάξεις του ΙΚΑ

[Ελεύθερος Τύπος]: Στον «κουμπαρά» του αποθεματικού ψάχνουν χρήματα για τις συντάξεις του ΙΚΑ

Έχει «στεγνώσει» το ταμείο

Το δύσκολο γρίφο με το ταμειακό πρόβλημα στις πληρωμές των συντάξεων του ΙΚΑ καλείται να λύσει το υπουργείο Εργασίας που εξετάζει το ενδεχόμενο να πάρει χρήματα από τον «κουμπαρά» του αποθεματικού του κρατικού προϋπολογισμού.

Η διαφορά βέβαια είναι πως το σχετικό κονδύλι του προϋπολογισμού (1 δισ. ευρώ) έχει ήδη αρχίσει να αδειάζει και από το υπόλοιπο πρέπει να καλύψει σωρεία άλλων αναγκών και εξαγγελιών της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του newmoney.gr, η προσπάθειά του ΙΚΑ να βρει 200 εκατομμύρια από τον περιβόητο ΑΚΑΓΕ, (δηλαδή τον λογαριασμό Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών, όπου συγκεντρώνονται οι Εισφορές Αλληλεγγύης Συνταξιούχων επί των συντάξεων άνω των 1400 ευρώ), προκειμένου να μπορέσει να πληρώσει στην ώρα τους (27 Οκτωβρίου) τις συντάξεις, συναντά δυσκολίες.

Κι αυτό γιατί βάσει νόμου από τον συγκεκριμένο λογαριασμό μπορούν τα Ταμεία να αντλήσουν μέχρι 400 εκατ. ευρώ το πολύ κάθε χρόνο για να πληρώνουν συντάξεις. Να σημειωθεί εξάλλου πως ήδη ο ΟΑΕΕ έχει σπεύσει να λάβει τη «μερίδα του λέοντος» από τα ρευστά αποθεματικά του ΑΚΑΓΕ, ήτοι ένα ποσό της τάξης των 350 εκατ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!