Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Στο τραπέζι οι άνθρωποι προτιμούν τις κόκκινες τροφές
[Ελεύθερος Τύπος]: Στο τραπέζι οι άνθρωποι προτιμούν τις κόκκινες τροφές

[Ελεύθερος Τύπος]: Στο τραπέζι οι άνθρωποι προτιμούν τις κόκκινες τροφές


Για να υπολογίσει ποιά τροφή θα φάει κατά προτίμηση, ο ανθρώπινος εγκέφαλος βασίζεται κυρίως στα χρώματα.

Αυτό επισημαίνει έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Scientific reports η οποία εξηγεί ότι τα χρώματα είναι αυτά που καθορίζουν την διατροφική μας συμπεριφορά.

Οι ερευνητές εργάζονται στην Διεθνή Ανώτατη Σχολή Επιστημών του Τριέστε της Ιταλίας και αποδεικνύουν πως ο άνθρωπος επιλέγει χρωματικά τα τρόφιμα: όταν βλέπει κόκκινο το τρώει, όταν βλέπει πράσινο το αφήνει. Και αυτό συμβαίνει για έναν απλό λόγο, διότι τα τρόφιμα με κόκκινα χρώματα έχουν συνήθως περισσότερες θερμίδες και είναι πιο πλούσια σε πρωτείνες, σύμφωνα με τους ερευνητές. Για παράδειγμα, ένα βραστό κολοκύθι (19 θερμίδες στα 100 γραμμάρια) δύσκολα μπορεί να ανταγωνιστεί σε θερμίδες ένα φιλέτο (149 θερμίδες στα 100 γραμμάρια).

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι το ανθρώπινο μάτι έχει τη δυνατότητα να βλέπει το μπλε, το πράσινο και το κόκκινο, άλλα πιο κοντά άλλα πιο μακριά. Το σύνολο των δυνατοτήτων του ματιού μας επιτρέπει να βλέπουμε πολλά χρώματα ταυτόχρονα, πολύ περισσότερα π.χ από τους σκύλους. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στον άνθρωπο να διακρίνει με μια ματιά αν ένα φρούτο είναι ώριμο, ενώ ένας σκύλος θα ήταν υποχρεωμένος να χρησιμοποιήσει την όσφρησή του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!