Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Στο ναδίρ οι τιμές των οικοπέδων της Αττικής τα χρόνια της κρίσης
[Ελεύθερος Τύπος]: Στο ναδίρ οι τιμές των οικοπέδων της Αττικής τα χρόνια της κρίσης

[Ελεύθερος Τύπος]: Στο ναδίρ οι τιμές των οικοπέδων της Αττικής τα χρόνια της κρίσης

Επιστροφή στο παρελθόν και συγκεκριμένα στις δεκαετίες του ’60 και του ’70, κατά τη διάρκεια των οποίων οι ενδιαφερόμενοι συνέρρεαν με πούλμαν για να αγοράσουν οικόπεδα με… θέα και λοιπές παροχές, οραματίζονται σήμερα πολλοί ιδιοκτήτες γης. Κι αυτό γιατί από το 2009, οπότε ξέσπασε η οικονομική κρίση, η συγκεκριμένη αγορά φέρεται να έχει μείνει εκτός επενδυτικών ραντάρ, διανύοντας… ημέρες Πομπηίας.

«Οι τιμές των οικοπέδων σε αρκετές περιοχές και δη, εντός Νομού Αττικής, έχουν υποχωρήσει έως και 80%. Οι επενδυτές, μην αναμένοντας κάποια υπεραξία στο άμεσο μέλλον, υποχρεώθηκαν να στραφούν σε άλλες μορφές επένδυσης», τονίζει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates, κ. Θεμιστοκλής-Ανδρέας Μπάκας και συνεχίζει: «Επίσης, μεγάλες ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις σταμάτησαν να επενδύουν στην αγορά γης, προκειμένου να αναπτύξουν τις γραφειακές τους εγκαταστάσεις, τάση που υπήρχε κατά κόρον τα χρόνια προ κρίσης, λόγω της μείωσης των εσόδων τους».

Την ίδια στιγμή, η ζήτηση από τους κατασκευαστές παραμένει αναιμική. Οπως παρατηρεί η Alpha Bank, επικαλούμενη στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), ο κατασκευαστικός κλάδος -ιδιαίτερα οι επενδύσεις σε κατοικίες- αδυνατεί να ανακάμψει. Πιο αναλυτικά, οι ιδιωτικές επενδύσεις σε κατοικίες στην Ελλάδα έχουν υποχωρήσει σωρευτικά κατά 23,6 δισ. ευρώ την περίοδο 2008-2016.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!