Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Στις 21 Ιουνίου η ένορκη κατάθεση του Αγγελή για Novartis, Τουλουπάκη και «Ρασπούτιν»
[Ελεύθερος Τύπος]: Στις 21 Ιουνίου η ένορκη κατάθεση του Αγγελή για Novartis, Τουλουπάκη και «Ρασπούτιν»

[Ελεύθερος Τύπος]: Στις 21 Ιουνίου η ένορκη κατάθεση του Αγγελή για Novartis, Τουλουπάκη και «Ρασπούτιν»

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δημήτρης Δασούλας, κάλεσε για την επόμενη Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019, τον πρώην επόπτη της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιάννη Αγγελή, να καταθέσει ενόρκως τα όσα καταγγέλλει στις δύο αναφορές του σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων της, αλλά και γενικότερα για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Δασούλας θα ολοκληρώσει πρώτα τη διερεύνηση των καταγγελλομένων από τον κ. Αγγελή, και στη συνέχεια τα όσα προσάπτει στη δική της αναφορά η κυρία Τουλουπάκη σε βάρος του κ. Αγγελή.

Άνω κάτω η Δικαιοσύνη για τις καταγγελίες Αγγελή

Σε απόλυτη και πρωτοφανή αναταραχή βρίσκονται πλέον τα ανώτερα δικαστικά κλιμάκια, με αφορμή την υπόθεση Novartis.

Μετά τη δημοσιοποίηση της αναφοράς του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή (περί «κατευθυνόμενης» έρευνας από κυβερνητικά χέρια), αλλά και τις πληροφορίες για τους αντίθετους ισχυρισμούς της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη (για παρεμβάσεις από την πλευρά Αγγελή), ο κ. Αγγελής, που είχε επί τρίμηνο διατελέσει επόπτης της έρευνας για τη Novartis, εξέδωσε μια εκτενή ανακοίνωση, όπου με λεπτομέρειες κάνει λόγο για συνεχείς παρεμβάσεις στην έρευνα (και τη Δικαιοσύνη γενικότερα) από στέλεχος της κυβέρνησης.

Μία μέρα μετά την πειθαρχική έρευνα που διέταξε σε βάρος του ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιχάλης Καλογήρου, ο κ. Αγγελής «φωτογραφίζει» συγκεκριμένο υπουργό, στον οποίο αποδίδει το χαρακτηρισμό «Ρασπούτιν». Ενα «παρατσούκλι» που είχε αποδώσει σε κυβερνητικό στέλεχος ακόμη μια εισαγγελέας που παραιτήθηκε καταγγέλλοντας παρεμβάσεις για τη Novartis, η προκάτοχος της κ. Τουλουπάκη στην Εισαγγελία Διαφθοράς, Ελένη Ράικου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!