Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Στην Κούβα με τη Νίνα Κασιμάτη ο Αλέξης Τσίπρας: «Η ιστορία δικαίωσε τον Κάστρο»
[Ελεύθερος Τύπος]: Στην Κούβα με τη Νίνα Κασιμάτη ο Αλέξης Τσίπρας:  «Η ιστορία δικαίωσε τον Κάστρο»

[Ελεύθερος Τύπος]: Στην Κούβα με τη Νίνα Κασιμάτη ο Αλέξης Τσίπρας: «Η ιστορία δικαίωσε τον Κάστρο»


Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της ης Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Κούβας κυρία Νίνα Κασιμάτη συνοδεύει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην Κούβα γι την κηδεία του Φιντέλ Κάστρο.

«Η Ιστορία έχει ήδη δικαιώσει τον Φιντέλ Κάστρο», επισημαίνει σε δήλωσή της από την Αβάνα η κυρία Κασιμάτη.

«Παντοτινή τιμή να αποχαιρετήσουμε τον Κομαντάντε»,αναφέρει η Βουλευτής και συνεχίζει λέγοντας : «Ο Φιντέλ Κάστρο ήταν ο ηγέτης και ο εμπνευστής ενός μαχόμενου, αγωνιζόμενου λαού, που δικαιούται να είναι εθνικά υπερήφανος.

Λάτρης της ελληνικής παιδείας, δικηγόρος των φτωχών, ανίκητος επαναστάτης – ο Φιντέλ Κάστρο προσωποποίησε τον διαρκή αντιιμπεριαλιστικό-διεθνιστικό αγώνα, τον διεθνισμό των πατριωτών, τον μοναδικό υπαρκτό, τελικά. Για τη σοσιαλιστική κοινωνία, για την ήττα του ιμπεριαλισμού, την έμπρακτη υποστήριξη των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων σε όλο τον κόσμο».

Όμως, η βουλευτής Νίνα Κασιμάτη αναδεικνύει και μια ακόμη πτυχή του εκλιπόντος ηγέτη της Κούβας: «Ήταν φίλος της Ελλάδας και της Κύπρου. Μάλιστα στην Αβάνα έχει στήσει άγαλμα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, του ηγέτη της Κύπρου που οι ιμπεριαλιστές χαρακτήριζαν ως «Κάστρο της Μεσογείου», από τον φόβο μήπως η Κύπρος γίνει μια Νέα Κούβα – στη συνέχεια ανέλαβαν δράση ανατρέποντάς τον με πραξικόπημα και με τη γνωστή συνέχεια για τη Μεγαλόνησο».

Και στη δήλωσή της καταλήγει, «Στον αγώνα για την αυτοδιάθεση των λαών, ο Φιντέλ Κάστρο υπήρξε λοιπόν πρωτοπόρος στο πέρασμά του από τη ζωή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!