Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Στην Κίνα για Μαραθώνιο και επενδύσεις ο Ηλίας Ψινάκης [εικόνες]
[Ελεύθερος Τύπος]: Στην Κίνα για Μαραθώνιο και επενδύσεις ο Ηλίας Ψινάκης [εικόνες]

[Ελεύθερος Τύπος]: Στην Κίνα για Μαραθώνιο και επενδύσεις ο Ηλίας Ψινάκης [εικόνες]


«Zήτω η Ελλάδα! Ζήτω ο Μαραθώνας!» ζητωκραύγαζαν οι χιλιάδες θεατές που παραβρέθηκαν στην απονομή των μεταλλίων του Μαραθωνίου Δρόμου στην Κίνα, που έγινε από τον Δήμαρχο Μαραθώνα και Πρόεδρο της Αμφικτυονίας των Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων Ηλία Ψινάκη.

Ο κ. Ψηνάκης απένειμε στους νικητές πιστό αντίγραφο του μεταλλίου του Έλληνα Ολυμπιονίκη Σπύρου Λούη.

Στον Μαραθώνιο που ξεκίνησε στις οκτώμισι το πρωί στην πρώτη πρωτεύουσα της Κίνας Ναντσίνγκ, την εκκίνηση έδωσε ως επίσημος καλεσμένος ο Ηλίας Ψινάκης μαζί με τον Αν. Διευθυντή του Γραφείου Αθλητισμού της Κίνας Wang Dawei, τον Δήμαρχο της Ναντσίνγκ Miao Ruilin και τον Αντιδήμαρχο Hu Wanjin.

Πάνω από 1,5 δισ Κινέζοι τηλεθεατές παρακολούθησαν σε όλο τον κόσμο τον Μαραθώνιο δρόμο στον οποίο μετείχαν χιλιάδες αθλητές. Στις δηλώσεις του στα κινεζικά τηλεοπτικά δίκτυα ο Δήμαρχος Μαραθώνα τόνισε την συμβολή της Κίνας στον πολιτισμό της Ανατολής και παράλληλα της Ελλάδας στον πολιτισμό της Δύσης. Τόνισε πως είναι απαραίτητη η συνεργασία των δύο χωρών στους τομείς της οικονομίας, της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού, του αθλητισμού ώστε μέσα από αυτούς να προέλθει ακόμη περισσότερο η σύσφιξη των σχέσεων των δύο λαών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!