Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Στερούνται τα βασικά 3.830.000 Έλληνες
[Ελεύθερος Τύπος]: Στερούνται τα βασικά 3.830.000 Έλληνες

[Ελεύθερος Τύπος]: Στερούνται τα βασικά 3.830.000 Έλληνες


Δραματική είναι η κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα, όπου ο αριθμός των πολιτών που ζουν κάτω από συνθήκες στέρησης βασικών ειδών διατροφής, αλλά και έλλειψης πόρων για στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης, διπλασιάστηκε μέσα σε επτά χρόνια και είναι μακράν ο υψηλότερος στην ευρωζώνη σε ποσοστό του πληθυσμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, η Εurostat, το 2015 το ποσοστό των Ελλήνων που ζούσε σε συνθήκες στέρησης ανήλθε στο 22,2% του πληθυσμού, έναντι 11,2% που ήταν το 2008, δηλαδή πριν ξεσπάσει η κρίση.

Στέρηση βασικών μέσων με τα κοινοτικά κριτήρια σημαίνει ότι τα άτομα που πλήττονται δεν μπορούν εναλλακτικά: να συμπεριλάβουν στο γεύμα τους κρέας και ψάρι τρεις φορές τη βδομάδα, να πληρώσουν ενοίκιο και κοινόχρηστα, να έχουν επαρκή θέρμανση, να διαθέτουν πλυντήριο ρούχων, τηλέφωνο, τηλεόραση, αυτοκίνητο και δεν φεύγουν έστω και για μία βδομάδα μακριά από το σπίτι τους σε διακοπές.

Ενδεικτικό της ραγδαίας επιδείνωσης της κατάστασης στην Ελλάδα είναι και το γεγονός ότι αμέσως επόμενη χώρα ήταν η Λετονία με 16,4%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!