Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Στα μέσα Δεκεμβρίου η προκήρυξη για τις 4.000 θέσεις στην Υγεία
[Ελεύθερος Τύπος]: Στα μέσα Δεκεμβρίου η προκήρυξη για τις 4.000 θέσεις στην Υγεία

[Ελεύθερος Τύπος]: Στα μέσα Δεκεμβρίου η προκήρυξη για τις 4.000 θέσεις στην Υγεία


Προκήρυξη 4.000 θέσεων εργασίας αναμένεται να ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ στα μέσα Δεκεμβρίου. Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ο διαγωνισμός θα αφορά θέσεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία και σε άλλες δομές του συστήματος Υγείας. Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ με διασφαλισμένα τα εργασιακά δικαιώματα και τις αμοιβές των ατόμων που θα προσληφθούν. Τα χρήματα για το πρόγραμμα αυτό, που ήταν να βρεθούν από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, τελικά βρέθηκαν από ανακατανομή δημόσιων πόρων, τα αποθεματικά του ΟΑΕΔ και τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Ειδικότητες

Οι 2.700 θέσεις θα καλυφθούν από νοσηλευτικό προσωπικό (ΠΕ/ΤΕ/ΔΕ Νοσηλευτών), καθώς και βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό (π.χ. βοηθοί θαλάμου, μεταφοράς ασθενών, τραυματιοφορείς κ.λπ.). Επιπλέον 1.000 θέσεις θα καλυφθούν από προσωπικό εξειδικευμένων υγειονομικών ειδικοτήτων, όπως οδηγοί ασθενοφόρων, ακτινολόγοι, φυσικοθεραπευτές, παρασκευαστές χειριστές ιατρικών συσκευών κ.αά., ενώ 300 ωφελούμενοι θα καλύψουν διάφορες ειδικότητες σε εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Υγείας, όπως είναι το ΕΚΑΒ, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, ο ΕΟΦ, το ΚΕΘΕΑ, ο ΟΚΑΝΑ και ο ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα υποστελέχωσης. Παράλληλα, τόνισε ότι σε εξέλιξη υπάρχουν προσλήψεις των 690 από την προκήρυξη των 1.538 μόνιμου προσωπικού, οι υπόλοιποι 800 από αυτή την προκήρυξη μαζί με άλλους 1.200 πρόκειται να προκηρυχθούν μέσα στον Δεκέμβριο από το ΑΣΕΠ. Επίσης έχουν προκηρυχθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη 760 θέσεις μόνιμων γιατρών στο σύστημα, ενώ το 2017 θα προκηρυχθούν άλλες 2.000 προσλήψεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!