Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 8 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: «SOS» για τον Σαρωνικό: Παραδομένες στο πετρέλαιο οι ακτές τις Αττικής
[Ελεύθερος Τύπος]: «SOS» για τον Σαρωνικό: Παραδομένες στο πετρέλαιο οι ακτές τις Αττικής

[Ελεύθερος Τύπος]: «SOS» για τον Σαρωνικό: Παραδομένες στο πετρέλαιο οι ακτές τις Αττικής

Με «μελανά χρώματα» περιγράφουν οι ερευνητές του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) την περιβαλλοντική καταστροφή στον Σαρωνικό, έπειτα από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ II».

Παραλίες, πραγματικά διαμάντια στο Λαγονήσι, τη Σαρωνίδα, το Μαύρο Λιθάρι ως και εκείνες στην Παλαιά Φώκαια έχουν παραδοθεί στο μαύρο…

Έβδομη ημέρα απ’ την καταστροφή και τα συνεργεία προσπαθούν να καθαρίσουν με όλα τα μέσα… ωστόσο η θάλασσα ξεβράζει διαρκώς μαζούτ…

Την ίδια στιγμή οι υψηλές θερμοκρασίες επιδεινώνουν την δυσοσμια απο το πετρέλαιο, κάνοντας αφόρητη την ατμόσφαιρα στην Αττική.

Η οικολογική καταστροφή έχει λάβει ανυπολόγιστες διαστάσεις, ενώ το αρμόδιο υπουργείο, ζητεί με καθυστέρηση, την συνδρομή ειδικών από Ολλανδία και Μάλτα.

Οι ειδικοί καταγγέλλουν ότι η αντίδραση του υπουργείου ήταν λανθασμένη, μιλούν για έλλειψη σχεδίου, αλλά και για δημιουργία επικίνδυνης κατάστασης…

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία με ανακοίνωσή της, υποστηρίζει ότι δεν ευθύνεται αυτή για την έκταση της ρύπανσης στο Σαρωνικό και κατηγορεί άλλη εταιρεία, κάνοντας αναφορές σε πρόσφατο ναυτικό ατύχημα.

Συντονιστικό όργανο για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης

Στη συγκρότηση συντονιστικού οργάνου για την αντιμετώπιση της διάσπαρτης ρύπανσης που προκάλεσε σε παράκτιες περιοχές της Αττικής και της Σαλαμίνας η βύθιση του δεξαμενόπλοιου «ΑΓ.ΖΩΝΗ ΙΙ», την εποπτεία των επιχειρήσεων και την ενημέρωση των δημοσιογράφων, προχώρησε το υπουργείο Ναυτιλίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!