Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Solidus: Δείτε την σιδηροκατασκευή που θα γεμίσει με πέτρες και θα ζυγίζει 8.000 κιλά
[Ελεύθερος Τύπος]: Solidus: Δείτε την σιδηροκατασκευή που θα γεμίσει με πέτρες και θα ζυγίζει 8.000 κιλά

[Ελεύθερος Τύπος]: Solidus: Δείτε την σιδηροκατασκευή που θα γεμίσει με πέτρες και θα ζυγίζει 8.000 κιλά

Στην Ελευσίνα

Οι πολίτες της Ελευσίνας καλούνται να τοποθετήσουν μία πέτρα σε ειδική σιδερένια κατασκευή, πάνω στην οποία μπορούν να γράψουν κάποιο σημείωμα ή αφιέρωση.

Πρόκειται για εγκατάσταση της εικαστικού Θεοδώρα Κώτση – Φελίτσι, που ήδη στήθηκε στην Ελευσίνα και θα ολοκληρωθεί στο τέλος της εβδομάδας, με τη βοήθεια κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής.

Μια σιδηροκατασκευή που σχηματίζει τη λέξη solidus, διαστάσεων 2 μ. Χ 11 μ., θα γεμίσει με πέτρες και θα ζυγίζει έτσι 8.000 κιλά.

Πρόθεση της εικαστικού, να αναδείξει την καταγωγή της λέξης αλληλεγγύη (solidarity) από την ύλη (solidus).

Τα υλικά της εικαστικής παρέμβασης είναι στενά δεμένα με την σύγχρονη βιομηχανική ιστορία της πόλης και της γης της Ελευσίνας.

Η συμμετοχή των φορέων, των πολιτών και μαθητών που θα κληθούν να «βάλουν» τη δική τους πέτρα στην κατασκευή, έχει σαν στόχο να αναδείξει την ανάγκη συμμετοχής, σαν ένα τρόπο παρέμβασης της κοινωνίας στους δύσκολους σημερινούς καιρούς της κρίσης.

Η κατασκευή «Solidus: Με την ύλη για την αλληλεγγύη» πραγματοποιείται στην πλατεία Νεολαίας, μπροστά από το κτίριο του 1ου – 3ου Γυμνασίων της πόλης της Ελευσίνας, με τη συμμετοχή των κατοίκων της πόλης έως και τις 20 Οκτωβρίου, ώστε να εγκαινιασθεί επίσημα στις 29 Οκτωβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!