Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Σοφιανός: Καταργήθηκαν στα χρόνια των Μνημονίων περίπου 15 σχολικές μονάδες στην Αθήνα
[Ελεύθερος Τύπος]: Σοφιανός: Καταργήθηκαν στα χρόνια των Μνημονίων περίπου 15 σχολικές μονάδες στην Αθήνα

[Ελεύθερος Τύπος]: Σοφιανός: Καταργήθηκαν στα χρόνια των Μνημονίων περίπου 15 σχολικές μονάδες στην Αθήνα

Διεξοδική συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση, έγινε σε εκδήλωση με θέμα: «Οι εξελίξεις στην εκπαίδευση, η κατάσταση στα σχολεία και οι θέσεις του ΚΚΕ», που διοργάνωσε η Τ.Ο. Α’ Αθήνας – Γαλατσίου της ΚΟΑ του ΚΚΕ και μίλησε ο Νίκος Σοφιανός, δημοτικός σύμβουλος, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, με τη « Λαική Συσπείρωση» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του, σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης, ο κ Σοφιανός επισήμανε ότι με τα Μνημόνια όλα αυτά αυτά τα χρόνια, «χάθηκαν περίπου 15 σχολικές μονάδες¨με τις καταργήσεις -συγχωνεύσεις σχολείων. «Με αποτέλεσμα, για παράδειγμα στο 39ο Γυμνάσιο – Λύκειο που επισκεφτήκαμε δύο μέρες πριν, να μιλάμε για τη μεγαλύτερη σχολική μονάδα στο δήμο, όπου σε κτίριο με σοβαρά προβλήματα και σε κοινό προαύλιο να στοιβάζονται πάνω από 1000 μαθητές», τόνισε.

Ο κ. Σοφιανός, υπογράμμισε ότι η « Λαική Συσπείρωση» έκανε, « πάνω από 40 παρεμβάσεις στο δημοτικό συμβούλιο για σχολικές μονάδες: νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, εσπερινά, ειδικά σχολεία. Αρκετές από αυτές συνοδεύτηκαν από κείμενα με υπογραφές γονιών, άλλες από παρεμβάσεις των εκπαιδευτικών. ‘Αλλες τέθηκαν από εμάς στη εκτός ημερησίας διάταξης συζήτηση, και άλλες συζητήθηκαν πιο αναλυτικά, αφού συμπεριλήφθηκαν στα θέματα του δημοτικού συμβουλίου».Αυτή η άσκηση πίεσης, τόνισε « έφερε αποτελέσματα στο να αντιμετωπιστούν προβλήματα,.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!