Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Σκληρή αντιπαράθεση Κυβέρνησης με Νέα Δημοκρατία για το ΕΣΡ
[Ελεύθερος Τύπος]: Σκληρή αντιπαράθεση Κυβέρνησης με Νέα Δημοκρατία για το ΕΣΡ

[Ελεύθερος Τύπος]: Σκληρή αντιπαράθεση Κυβέρνησης με Νέα Δημοκρατία για το ΕΣΡ


Η συγκρότηση του ΕΣΡ ανεβάζει πάλι τους  τόνους ανάμεσα σε κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία.

Από την Κυβέρνηση τονίζεται πως η Νέα Δημοκρατία έχει ακόμα χρόνο να σταματήσει τον ολισθηρό και επικίνδυνο αντιθεσμικό της κατήφορο, σχολιάζοντας την άρνησή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συναινέσει στη συγκρότηση Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου αν δεν αποσυρθεί ο νόμος 4339/2015.

Παράλληλα το Μέγαρο Μαξίμου κατηγορεί τη ΝΔ ότι επιχειρεί «να προκαταλάβει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας» επικαλούμενη το επιχείρημα ότι «ο νόμος 4339/2015 είναι αντισυνταγματικός».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η Νέα Δημοκρατία έχει ακόμα χρόνο να σταματήσει τον ολισθηρό και επικίνδυνο αντιθεσμικό της κατήφορο

Είτε δια του γραφείου τύπου της, είτε με δηλώσεις των στελεχών της στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η Νέα Δημοκρατία διακηρύσσει ανοιχτά ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στην συγκρότηση Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, αν δεν αποσυρθεί ο νόμος 4339/2015.

Όπως είναι γνωστό, το Σύνταγμα προβλέπει την εκλογή του ΕΣΡ από την διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, με αυξημένη πλειοψηφία 4/5, προκειμένου η εν λόγω Ανεξάρτητη Αρχή να συγκροτείται σε ευρύτατη συναινετική βάση. Αυτή την συνταγματική απαίτηση, η ΝΔ την εκμεταλλεύεται, προκειμένου να μπλοκάρει την συγκρότηση του ΕΣΡ, δηλαδή, μια διαδικασία που είναι συνταγματική υποχρέωση της Βουλής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!