Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Σκέψεις για «κούρεμα» χρεών σε 3,3 εκατ. μικροοφειλέτες
[Ελεύθερος Τύπος]: Σκέψεις για «κούρεμα» χρεών σε 3,3 εκατ. μικροοφειλέτες

[Ελεύθερος Τύπος]: Σκέψεις για «κούρεμα» χρεών σε 3,3 εκατ. μικροοφειλέτες


Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δεν πρόκειται να φέρει για ψήφιση στη Βουλή νέα ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις, όπως έκανε το 2015, ούτε να δώσει τη δυνατότητα εξόφλησης των φόρων που θα προκύψουν από τα εκκαθαριστικά σημειώματα των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος σε πολλές μηνιαίες δόσεις.

Οι δανειστές απαγορεύουν τέτοιες ρυθμίσεις και η κυβέρνηση υπακούει πλέον αδιαμαρτύρητα στις εντολές αυτές των δανειστών!

Το μόνο που εξετάζει ωστόσο η ηγεσία του υπουργείου είναι το ενδεχόμενο εφαρμογής ενός «μοντέλου» εξωδικαστικού συμβιβασμού για 3,3 εκατομμύρια μικροοφειλέτες του Δημοσίου, το οποίο θα προβλέπει εξατομικευμένες ρυθμίσεις «κουρέματος» οφειλών με αυστηρά περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια για όσους χρωστούν ποσά μέχρι 2.000 ευρώ. Ωστόσο κι αυτά ακόμη τα σχέδια βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και δεν πρόκειται να προχωρήσουν αν δεν ολοκληρωθεί πρώτα η δεύτερη αξιολόγηση της πορείας υλοποίησης του Μνημονίου ΙΙΙ κι αν δεν λάβουν την έγκριση των δανειστών.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τα όσα δήλωσε η υφυπουργός Οικονομικών Αικ. Παπανάτσιου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM καθώς επίσης και από πληροφορίες από αρμόδιες πηγές του υπουργείου.

Η υφυπουργός διευκρίνισε εξάλλου ότι η περίοδος υποβολής των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος θα ξεκινήσει τον Απρίλιο και θα λήξει στις 15 Ιουλίου για τα φυσικά πρόσωπα και στις 30 Ιουλίου για τα νομικά πρόσωπα. Ξεκαθάρισε επίσης ότι η εξόφληση των φόρων που θα αναγράφουν τα χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα για τα φυσικά πρόσωπα θα γίνει σε τρεις δόσεις, μέχρι τα τέλη Ιουλίου, Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!