Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: «Συμφωνία στοπ» στο Eurogroup… λόγω διαφωνίας ΔΝΤ-Γερμανίας
[Ελεύθερος Τύπος]: «Συμφωνία στοπ» στο Eurogroup… λόγω διαφωνίας ΔΝΤ-Γερμανίας

[Ελεύθερος Τύπος]: «Συμφωνία στοπ» στο Eurogroup… λόγω διαφωνίας ΔΝΤ-Γερμανίας

Απλός θεατής η κυβέρνηση

Το Εurogroup της 5ης Δεκεμβρίου δεν θα φτάσει σε συμφωνία για το χρέος, εξαιτίας των διαφωνιών μεταξύ των Γερμανών και του ΔΝΤ, ενώ δύσκολα θα κλείσει στην εν λόγω συνεδρίαση και η δεύτερη αξιολόγηση, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση δείχνει μια αξιοσημείωτη προθυμία να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών.

Χθες στις Βρυξέλλες, ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης με πρόσβαση στις διεργασίες που γίνονται σε τεχνικό και πολιτικό επίπεδο χαρακτήρισε ρεαλιστικό στόχο την επίτευξη συνολικής συμφωνίας αργότερα μέσα στο μήνα σχετικά με τη δεύτερη αξιολόγηση, την ελάφρυνση του χρέους και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα. «Τις τελευταίες μέρες επιτεύχθηκε σημαντική πρόοδος, η ελληνική κυβέρνηση συνεργάζεται καλά και αν υπάρξει θέληση από όλους είμαι πεπεισμένος ότι θα φτάσουμε σε συνολική συμφωνία», είπε.

Αναφορικά με τη συνεδρίαση της Δευτέρας, ο αξιωματούχος υπογράμμισε ότι θα συζητηθούν η δεύτερη αξιολόγηση και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους. Δεν θα συζητηθούν στη φάση αυτή μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα. Ερωτηθείς εάν θα πρέπει να περιμένουμε και μια έκτακτη συνεδρίαση του Εurogroup μέσα στο μήνα, απάντησε ότι στο παρελθόν αποδείξαμε ότι είμαστε ευέλικτοι, διευκρινίζοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί τέτοια απόφαση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!