Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 13 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Σε πύρινο κλοιό ελληνικά χωριά στην Αλβανία – Έστειλε βοήθεια και η Ελλάδα [εικόνες & βίντεο]
[Ελεύθερος Τύπος]: Σε πύρινο κλοιό ελληνικά χωριά στην Αλβανία – Έστειλε βοήθεια και η Ελλάδα [εικόνες & βίντεο]

[Ελεύθερος Τύπος]: Σε πύρινο κλοιό ελληνικά χωριά στην Αλβανία – Έστειλε βοήθεια και η Ελλάδα [εικόνες & βίντεο]

Σε πύρινο κλοιό βρίσκονται 10 ελληνικά μειονοτικά χωριά στην Αλβανία στους δήμους της Δρόπολης και της Φοινίκης στην Αλβανία, με την Ελλάδα να ανταποκρίνεται στην έκκληση των τοπικών αρχών και να στέλνει βοήθεια.

Δύο ελληνικά καναντέρ συμμετέχουν από τις πρώτες πρωινές ώρες στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στα ελληνικά μειονοτικά χωριά της Αλβανίας. Τα καναντέρ ρίχνουν νερό στα πιο επικίνδυνα μέτωπα, στην περιοχή ανάμεσα στα χωριά Βουλιαράτι και Δρόβιανη, ενώ η φωτιά έσβησε στα χωριά Γεωργουτσάτι και Ζερβάτι. Έντονα είναι τα μέτωπα πυρκαγιών και στην περιοχή της Μουζίνας και του Καρδικακιού στο Δήμο της Φοινίκης.

Οι εκπρόσωποι των αντίστοιχων δήμων, Δρόπολης και Φοινίκης, κάνουν για τεράστιες καταστροφές, χωρίς όμως να είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να έχουν μια σαφή εικόνα.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί η ετοιμότητα των κατοίκων στις περιοχές αυτές που έδωσαν πραγματικές μάχες με την πύρινη λαίλαπα για να σώσουν τα χωριά τους.

Στον δήμο Δρόπολης στο χωριό Γράψη δύο σπίτια, ένας ναός και μια αποθήκη κάηκαν και απειλήθηκε η ζωή τριών ηλικιωμένων, ενώ ένας παλιός ναός κάηκε και στη Φράστανη.

Οι πυρκαγιές έφτασαν την Πέμπτη στα χωριά Φράστανη, Λιούγκαρη, Γεωργουτσάτι και Ζερβάτι με τη εστία της να απειλεί μεγάλη αποθήκη υγραερίου και αρκετές παραγωγικές μονάδες στο Γεωργουτσάτι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!