Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Σχεδόν 2,4 δισ. είναι οι οφειλές των ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ
[Ελεύθερος Τύπος]: Σχεδόν 2,4 δισ. είναι οι οφειλές των ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ

[Ελεύθερος Τύπος]: Σχεδόν 2,4 δισ. είναι οι οφειλές των ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ


Σε δυσθεώρητα ύψη έχουν φτάσει οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ οι οποίες αγγίζουν τα 2,4 δισ. ευρώ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη χρηματοδότηση του Οργανισμού, την κάλυψη των υποχρεώσεών του προς τους παρόχους και τους ασφαλισμένους του.

Σύμφωνα με το protothema.gr , μόνο για τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους, δηλαδή από τον Ιανουάριο έως και τον Σεπτέμβριο, οι οφειλές πέντε ασφαλιστικών ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ ανέρχονται σε 815,6 εκατ. ευρώ. Το ποσό έρχεται να προστεθεί στο ήδη υπάρχον έλλειμμα των 1,6 δισ. ευρώ που είναι οφειλές προηγούμενων ετών.

Το θέμα των οφειλών των ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ φέρνει στη δημοσιότητα ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ και βουλευτής Επικρατείας κ. Βασίλης Οικονόμου με ερώτηση που συνυπογράφουν 21 βουλευτές και την οποία κατέθεσε στη Βουλή προς τους συναρμόδιους υπουργούς Εργασίας και Υγείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, αρνητική πρωτιά στις οφειλές κατέχει το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ με 343.969.061 ευρώ και ακολουθούν ο ΟΑΕΕ με 315.120.240 ευρώ και το ΕΤΕΑ (συνταξιούχοι) με 120.400.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής, «η μη έγκαιρη απόδοση των ασφαλιστικών εισφορών έχει άμεσο αντίκτυπο στην ικανότητα αποπληρωμής και εξόφλησης τόσο των δαπανών των παροχών υγείας όσο και των ασφαλισμένων». Επιπλέον, «το εν λόγω θέμα δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην πραγματική οικονομία και τη δυνατότητα του Οργανισμού να παρέχει σωστές και ποιοτικές Υπηρεσίες Υγείας στους Έλληνες πολίτες».

Κι ενώ τα χρέη προς τον ΕΟΠΥΥ διογκώνονται, η επιχορήγηση του Οργανισμού από το υπουργείο Υγείας σύμφωνα με τον προϋπολογισμό είναι μειωμένη κατά 38,1%: ο ΕΟΠΥΥ το 2017 θα λάβει 326 εκατ. ευρώ αντί των 526 εκατ. ευρώ που είχε προϋπολογιστεί να λάβει το 2016.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!